Hipp Hurra för alla som heter Maria

Ja i dag är det min namsdag så jag förväntar mig att ALLA som är in & läser skriver grattis.
Ha ha ha...vad gör man inte för lite uppmärksamhet.
Solen skinner & det är vackert ute så nu ska vi ta oss en promenad & njuta av vädret.
                                                                                          

Lite update.
Vi har avklarat promenad, gröt, suttit ute i solen & fixat lite inför kvällen.
Anne-Lie kommer hit på mat & lite vin. Bjuder på några vackra bilder.

Se här har det snöat.

Se vad vacker vårt landskap är.

Men nu du bolen ska du få...

Pust

Nyss hemkommen efter ett hårt spinning pass. Känner verkligen att jag lever kan jag säja.
I morse var det stålande sol här så jag & Kruse tog en lite längre promenad. Otroligt skönt.
Sedan har vi hunnit till Fränsta, till Sussi på kloklippning & lite gos med valparna. Sedan hem & dammsuga.
Nu blir det duschen, käk & ett välförtjänt glas vin.
Ha en riktigt skön fredag alla där i cybern!


Men hur söt kan man vara???

Högt blodtryck

har inte jag men hag vet nåt som tydligen kan hjälpa. Det var en kollega som jobbar natt på sjukhemmet som läst en grej man forskat på. Jo så här är det har man hört blodtryck & är i ett rum när nån fiser & man sniffar i sig fisdoften så sjunker blodtrycket. Ni ska bara veta va lågt blodtryck man arbets kamrater har. Efyer det här börjar jag bli orolig att dom ska få blodtryckfall när vi jobbar. Nog är det väl rätt konstigt att det finns folk som forskat i dettta.


Klev upp tidigt i dag eftersom vi hade APT. Vi avtackade två tjejer som börjat annat jobb & dom bjöd oss på fika. SEMLOR! Mums kan jag bara säja.
Efter mötet drog jag till Fränsta & gammel faster. Hann massor av grejer hos henne, städa, duscha & handla åt henne. Kaffe drack vi oxå & pratade en stund. Hon var rätt klar i knoppen ändå när jag kom men sedan vart det lite galemattias.
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund & kolla tv. Sedan blogg runda hos er härliga bloggare.
Tjingeling!
Å ni har ni nån med högt blodtryck...lätta på trycket därbak...asg


Lite update. Vart ingen bloggrunda i går kväll för jag somnade på soffan & sedan vart det sängen.
Nu promenad med Kruse & sedan ska jag på begravning.

Nyvaken

är jag, hade gärna sovit lite längre men jag ska på APT.
Så nu blir det att hoppa i några kläder & gå med Kruse så han får lufta sig...nja även jag.
Efter APTn så blir det gammel faster, hade ju tänkt åka dit i dag på fm men så vart det ju inte.
Vi hade en rätt lugn natt jag & Ingrid förutom allt flams & skratt.
Nä nu måste jag sätta fart.
Tjing.

Update i kväll.

Slut

på ledigheten redan. Vart i kväll uppringd av en kollega som kollade om jag kunde vara lite backup om hon vart dålig. Hon kände sig inte riktigt hundra. Sedan gick det en halv timme & hon ringde ut mig. Ja vad gör man inte för pengar.
Så nu sitter jag här & väntar på min kollega Ingrid.
Har varit på pump i kväll, huga så jobbigt det är. Har nu börjat lägga på mera vikter. Några övningar kör jag 7 kg på stången & några 9,5 kg. Men det är lite kul när man känner att man orkar mer.
Nä nu är det bäst att jobba lite.
Natti natt på er alla där ute i cybern.

Kungligt

Jo då Anne-Lie jag ska skriva.
Har varit ner en sväng på jobbet & kollat läget. Skulle prata med chefen om att köpa ett nytt friskis & svettis DVD. Så jag passade på att få lite kaffe där. Höll på att åka på jobb oxå men det löste sig som tur var.  Tog med mig ett blodprov istället för som skulle på vårdcentralen. Så lite nytta gjorde jag åt dom.
Var in & handlade lite & kunnde inte motstå semlorna. Himmla dumt att dom är packade två i varje kartong men löste det genom att bjuda min granne Emeli på en. Vilken otrolig tur att jag inte behövde sätta i mig två stycken själv...fniss.
Tanken var att jag skulle åka till Fränsta till gammel faster nu men det vart ändrade planer. Så nu står det städning på schemat här hemma. Så blir det gammel faster i morgon fm. Tur att man är flexibel som bara den.
Ska börja med att gå ner & hänga en tvätt. Har ni tänkt på det att tvätta är ett evighets göra. Tar liksom aldrig slut bara fylls på & då är det här ett hushåll med en person. Helt otroligt när man tänker på det. Är det bara jag som har detta problem eller?
 Hörde på radion när jag åkte från Stöde att nu ska det bli förlovning mellan Kronprinssesan Vicktoria & Daniel. Men regeringen måste oxå godkänna förlovningen & blivande giftemålet. Ja inte är det lätt att vara kunglig & inte få göra som man vill. Knappt skita utan att nån säpo vakt ska övervaka. Kan inte påstå att jag skulle vilja vara i deras sitts.
Nä nu ska jag gå en kamp med snabeldraken.
Tjing!

224 timmar

ungefär är jag ledig nu! Inte dumt alls måste jag erkänna, bara så ni vet...fniss.
I natt har det varit skit väder, snöblandat regn har det varit stundvis. Sånt väder gillar jag inte för det betyder att det blir halka. Jag vill att den här riktiga vintern ska fortsätta.
Nu när jag blir ledig blir det ordning & reda med bloggningen.
Fast nu ropar sängen på mig....maria hör jag den ropa gång på gång. Man vill ju inte göra sängen besviken det förstår ni väl...fniss.
Ha en riktigt härlig start på veckan!

Bara en

natt kvar sedan blir det långledigt. Orsaken till att man jobbar...fniss.
I natt tog det i & snöade ett tag & fortsatte när jag kom hem men det vart inte så mycke mer.
Har sovit som en gris i dag, vaknade några gånger men massade mig inte upp fören vid 16 tiden så nu blir det svårt att sova middag men man vet ju aldrig. är det nåt jag är duktig på så är det att sova.
Har varit ute med Kruse & ner på byn en sväng. Sitter nu ny duschad & ny äten. Gjorde GI lasangen i går så det fanns rester. Skönt att slippa ställa sig & laga nåt när man ska jobba. Nu får det nog bli litesofta i soffan med aftonbladet.
Orkar inte gå nån blogg runda nu.
 Som tur är har jag jobbat så jag har inte sett melodifestivalen. Som licens betalare så tillhör jag gruppen som tycker att det är dax att lägga ner denna tävling. Hörde nåt bidrag i går innan jag drog på jobbet & är det här det bästa man fått in då undrar man genast hur resten lätt. Nä tror nog att denna tävling behöver en paus.
Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg i alla fall!

Gäsp

Känner mig rätt trött efter en natts arbete så det ska bli skönt att koja känner jag.
Grå väder så då är det bra sov väder. 9-  bara nu...ja man har ju blivit rätt härdad efter kylan som varit.
Vi får väl se vad det är för väder när jag slår upp mina blå. Blir väl en promenad med Kruse i dag i alla fall.
Kännde mig rätt mör efter spinningen i går. Men så ska det vara, det ska kännas att man tagit ut sig. Jag kan inte fatta att svetten fullkomligt sprutar om en när man är där.
Nä nu får det allt bli sängen för mig.
Ha en riktigt go lördag nu alla där ute i cybern!

Måste bara sätta in en bild till på dessa godingar. Tänk att en Rhodesian ridgeback
kan vara så här liten. Kruse var den här storleken första gången jag träffade honom.

En dag ska dom bli så här stora. Inte illa eller hur?
Tjingeling!

Fredag kväll

& snart ska jag ge mig iväg på jobbet.
Var till Fränsta & handlade, fikade & löste lite korsord med gammel faster.
När jag kom hem så hade jag lite panndunk. Käkade & tog en alvedon, sov en stund så då känndes det bättre.
Har nu varit på spinning & det känndes. Oj vad man får trampa, svetten bara sprutade. Men nu så är man nyduschad & fräsch som en nyppon ros....fniss.
Nu blir det arbete & det är ju okej när man vet att lång ledigheten närmar sig.
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg.
                                                                                       

Fredag igen

Tänk vad veckorna går fort. Nu har jag bara helgen kvar att jobba sedan är man lång ledig igen. Härligt!
Har varit ute på en kort promenad med Kruse, ätit gröt & slängt i en tvätt. Ska plocka lite här, hänga tvätten, diska sedan blir det en sväng till gammel faster.
I kväll är det spinning igen, tänk att det gått en vecka sedan sist man plågade sig. I går var jag på gympan på jobbet, vi är inte många men i går var vi faktist 6 stycken.
Nä nu får jag sätta fart här. Har hunnit vara inne & hälsat på i några bloggar får bli fler sedan.
Tjing!

Hmm

I natt har jag sovit som en kratta kan jag säja. Somnade till en stund på soffan i går kväll så därför blev jag uppe rätt länge. När jag väl la mig så snodde jag mig runt runt. Är inte så van vid det, brukar sova bra annars. Så det vart sov morgon i dag & nu känner jag mig jätte seg.
Pratade med min vän Maria i går kväll. Så hon berättade att dom nu anmält sjukhuset i Göteborg. Om ni är intresserad så gå in på http://ST.nu & läs om lilla Alice. Alice fick bara bli drygt 2 år, hon skulle ha fyllt 3 nu 28/2. Man kan inte sätta sig in i vad dom har gått igenom.
Så jag ska nog inte gnälla över att sovit dåligt en natt inser jag snabbt. Vi tar så mycket förgivet i våra liv. Vissa saker kan vi inte påverka men vissa saker ska ingen människa behöva genom gå.



Äntligen

är jag ledig i två nätter. Ska inte klaga för vi har haft det rätt lugnt nu på jobbet dom här två nätterna. Det värsta är nog att det blir så jäkla kallt nattetid. Men man får pälsa på sig bara.
Sov till kl:14 i dag & när jag vaknat kollade jag telefon. Hade fått sms av min granne Emelie, vi var utan vatten. Tydligen en läcka nånstanns i byn. Borstade mina tänder & tänkte att det finns väl så pass i rören att man kan skölja munnen. Men inte då, fatta hur kul det är med tandkrämsskum fulla munnen. Fan tänkte jag men kom på att jag drack vatten innan jag la mig & jag hade inte tömt ur muggen. Vilken tur man har ibland.
Efter det drog jag på mig kläder & var ut med Kruse sedan var det simmning. Tyvärr kunnde vare sig Anne-Lie eller Ingrid hänga på. Nåväl det vart 40 minuter i alla fall & det var riktigt skönt.
Kruse vart väldans glad för efter simmningen åkte vi till Ingrid så hundarna fick leka lite. Full fart vart det, snön yrde kring dom.
Nu blir det käk sedan så ska jag gå en bloggrunda. Har blivit dåligt med det sista dagarna.
Tjing på en stund.

Snyggingar

har jag kollat in i dag. Blir bara några bilder nu fler när jag har tid att lägga in.


Snabb bloggning

blev det nu innan det blir sängen. Väntar på att en tvätt ska bli klar, tack för att det finns kvick program.
Ska sova länge tänkte jag i dag. När jag klivit upp blir det en tur till Sussi, ska fota Kruses halv syskon tänkte jag. Nja Kruse behöver få klorna klippta oxå.
I kväll är det Pump så det blir inget sova innan jobbet därav så blir det att sova länge i dag.
Har varit runt på en snabb bloggrunda men jag får forstätta sedan.
Nu skriker sängen på mig....
Vad gör ni i dag då?

Dåligt

med bloggande blir det när man jobbar lång vecka. Jobbade extra i natt & det gick bra. Fast det var skönt att komma hem & koja. I dag skippade jag simmningen eftersom jag jobbat & även ska ut i natt. Blir bara gympan på jobbet nu kl:17. Det får vara nån måtta på allt motionerande.
Blir ingen blogg runda nu...tyvärr.
Hoppas allt är bra med er!

Pust & stön

Jag & Kruse gav oss iväg på vår lång promenad. Tog nästan 1 1/2 timme. Hemma glada & svettiga så ringer Anne-Lie & frågar om vi ska med upp på Kittelsberg. Tacka för det sa jag. Kan säja att jag ångrade mig kanska snabbt.
Sista snön som kom så hade ingen skooter kört där så det kännde på. Frustade som en gammalt lok innan vi var uppe. Så nu får det räcka med motion för i dag tror jag.
Nu blir det käk sedan sova innan jobbet. Får nog palra mig upp & duscha innan jag åker. Kruse sover redan hör hur han små snarkar redan.

Får väl sitta & vänta medans hon fotar...igen...

Lite otäckt med dom här tyckte Kruse. Tur att dom är instängda.

Men matte inte ska vi väl bada nu? Har du blivit tokig!

Kul att du oxå skulle upp på Kittelsberg Nisse.

Japp

det är lika vackert väder i dag som i går. Kruse har fått käk & jag har tagit en snabb fika nu så det blir till att gå på promenad nu. Få se om vi tar samma sväng som i går. Troligtvis så blir det så.
Sara ringde från jobbet & undrade om jag ville jobba i natt. Jag går ju på lång vecka i morgon men det ska nog gå med en extra natt. Trevligt när pengen kommer.
Hoppas solen lyser på er alla nu.
                                       

Fantastisk

promenad vart det i dag. Solen värmde gott när vi promenerade kan jag säja.




Jag sätter mig & solar medans hon fotar.

Här passerade vi i dag & det är inte skylten hem.

Rätt vackert när det är en sån här vinter dag.

Vintrigt & vackert.



Det här är enda affären i vår lilla by.

Lite svårt att knäppa kort med solen liggandes på. Men som ni ser kanske
så är det keramik.

Här har en bonde sin tank, rätt häftigt eller hur?

Stön & stång sista backen...phu.
Jo det vart en ordentlig promenad på 1 1/2 timme fast med hund blir det en del stopp.
Härligt var det i alla fall. När vi nästan var hemma så träffade vi Mia (grannen som brukar kommentera)
 & hennes pojke Leo. Dom fick några blöt pussar av Kruse. Vi har ju mest hejat men nu fick vi en trevlig pratstund. Dumt nog så tänkte jag inte på att ta fram cameran då. Men det blir väl fler gånger vi springer på varandra.
Efter det drog vi till Fränsta & tog ut gammel faster på en bil tur. Åkte till min kusin Helena & drack kaffe & åt semlor som vi köpt med oss.
Nu ska vi försöka få till käk, fläskfile med ungsrotade grönsaker blir det i dag. Rött vin i glaset.
Skål på er alla!

Allahjärtansdag

är det nu i dag. Tror ingen har missat det  eftersom affärerna är full späckade med hjärtan osv.
Mys med era nära & kära nu i dag men glöm inte dom andra dagarna på året.
                                                                                                                                           


Pust & stön

I kväll var det hård körning på spinningen. Svetten sprutade av mig kan jag säja. Man känner att man bara vill böja sig över styre & spy. Man undrar ju om man har en döds längtan när man sitter & har denna känsla. Fast efteråt är det så skönt, då är det liksom värt allt slit.
Nu är man ny duschad, fått i sig mat & lite vin.
Anne-Lie du var jätte duktig. Fan va du trampade.
Nu måste jag vila i soffan med ett glas vin sedan blir det bloggrunda.
Tror inte att jag orkar ta fram min "fästman" i byrån i kväll. Får val skifta batterier i morgon & bjuda ut (& in) i morgon när det är alla hjärtans dag.
Kramiz på er.

Fredag den 13

                                                                                                     
Själv brukar jag inte bry mig i att den dagen är. Det som händer det händer eller hur?
Haft en rätt lugn natt på jobbet, rullar liksom på bara. En del skratt blir det i alla fall när vi jobbar jag & Ingrid. Ska nog köpa en ny mössa till henne för den hon har är så ful....ha ha ha. Jag vet att du läser...asg.
Ska hålla mig vaken en stund eftersom jag inte hann tvätta träning kläderna i går efter gympan & det är ju fredag & det är = spinning. Här kör vi nu stenhårt inför bech 2010...för kort att hinna inför bech 2009...ha ha ha. Vad rolig jag är så här på morgonkvisten.
Sedan blir det hem & duscha, käka & ta lite vin till maten. Tycker själv att jag gjort mig förtjänt av det.
På lördag är det ju alla hjärtans dag så vi får se vad Kruse hittat på åt mig. Fast jag tycker nog inte man behöver en sån dag. Jag tycker faktist att man kan fira det varje dag. Det är som mor & farsdag, det är ju för köpmännens skull. Varför inte fira dom lite mer spontant när som helst eller hur många gånger som helst under året.
Ja så tycker jag i alla fall & jag är ju otroligt förståndig så lyssna på mig....*L*
Nä nu är nog tvätten klar & jag kan hänga den. Sedan blir det att mysa under täcket....nä era små snuskisar inte så. Det får bli i kväll kanske...ladda med nya batterier & "mannen" i byrån kanske får komma fram...ha ha ha.
Nä nu får det vara slut på tok, märks att jag börjar bli trött.

Grrrrrr

Blir lite trött på allt strul här på blogg.se. Hade väldiga problem att få till en uppdatering av mitt inlägg i morse. Gick inte heller att lämna kommentarer. Börjar bli lite trött på allt strul måste jag säja. Har tyckt att det fungerat bra annars. Men nu sista veckan har det varit mycke. Får hoppas att det är löst nu annars vet jag inte.
Tjing

Nyvaken

är man nu. Har sovit sååå gott kan jag säja. Vaknat kanske 2 gånger men bara vänt på mig & somnat om.
Ska fika lite nu & sedan ska jag på gympa på jobbet. Efter det blir det hem & käka, duscha & vila tills det blir jobb igen. Så i dag händer det inte mycke här.
Just nu är det riktigt varmt här...bara 16-. Rena vårvärmen.
Blev ett kort inlägg nu. Hoppas jag hinner med en blogg runda senare.
Kram till er!

25-

var det nu när vi kom in på servichuset. Jag & min kamrat Ingrid känner oss som två michilingubbar.  Påpälsad måste man vara i denna kyla. Så nu har vi strippat lite.
Fast man ska inte klaga det kunde ju vara värre, har faktist jobbat då det var över 30 minus. Man kan ju faktist klä på sig eller hur.

Hoppas nu att ni sover alla i varma sköna sängar & drömmer härliga drömmar.




Här kommer lite uppdatering. -29 när vi begav oss hemåt efter vårt arbetspass. Bilen känns som en stridsvagn. Fast den hade tur när vi kom hem & fick åka in i garaget. In i lite värme kanske den inte är så stel när jag ska ut på i em. Fast det är några saker som är posetivt med kylan...inge mygg, cnort eller broms...snacka om att jag är posetiv.
Kom ihåg att klä er ordentligt om ni ska ut i kylan. På med mössa & dubbla långkalsonger.
Själv ska jag krypa ner under täcket...visst låter det skönt.


Jobba

Så var det dax att jobba igen. Nästan 23 minus så det blir att pälsa på sig i natt.
När jag kom hem från utbildningen så fixade jag mat. Tänkte fan va jag känner mig frusen. Lägger handen på elementet & det är endast fissljumet. Ringer vår hyresvärd & funderar med honom om oljan är slut nä säjer han kan det inte va. Tankade tydligen i januari men det är inte första gången det händer. Han lovar att ringa hit nån som kollar pannan. Vaknar nu & det är varm igen. SKÖNT!

Ang Kruses skitning så plockar jag inte upp....vilken fulling jag är eller hur. Nja är man på landet & man inte gör det nära vägkanten så får det ligga. Men är vi någonstans i tex tättbebyggt område då plockar vi upp.

Nä nu ska jag pälsa på mig & åka till jobbet.
Tjingeling!

Skitsnack...

Vi var ut på en väldig snabb pinkrunda. Kruse har ett problem & det är att han vill helst ha lite avskildhet när han ska skita. Hoppar helst ut i snön & drar iväg en bit. Men som ni förstår är inte det så lätt med all snö som desutom är iskall. Så nu när vi var ut så vart det helt enkelt inge skita. Vi får väl gå ut & prova en gång till innan jag ska på jobbet kl:13, har nån utbildning om löner i dag.

Ja så var det med avskildhet...hoppas han inte blir sur för den här bilden jag tog för ett tag sedan.
Nu vart det en del skitsnack....fniss.

Lite update. Kan nu meddela världen att Kruse trotsade kylan & snön & var ut & sket....ha ha ha.

Nää

Nu går jag & lägger mig igen....har tittat på termometern...nästan 25 minus.
Jag krypper ner under täcket ett tag till. Misstänker att Kruse kommer vända i ytterdörren om jag försöker få ut honom.

Så vackert

det är när en vinterdag ser ut så här. Fast lite varmare kan det få vara.


Bakom dena snöhög är vår torkvinda så ni förstår att hänga tvätt ute är inte att tänka på.

Naturligtvis måste ju Kruse få vara med på en bild oxå.
Kan nu berätta för er att vi har 23 minus just nu. Brrrrrrrr sk

Pump

är det i kväll men jag kan säja att det känns inte så lockande att ge sig iväg ut i kylan men jag gör det ändå.
Har dammsugit i dag i alla fall & gjort mat. Så nu blir det soffan en stund innan body pump.
Vad gör ni i kväll då?

Irriterad

är jag nu. Varit en sväng på banken i Fränsta. Åkte även in till gammel faster & drack kaffe med henne & så löste vi lite korsord tillsammans. Hon hade inte fått sin medicin i dag av personalen. Har varit en del strul sedan hon flyttade in & började få hemtjänst. Så lite irriterad blir man. Inte så kul att ringa vara den elaka anhöriga förjämnan. Så nu håller vi tummarna att allt ska fungera.

Nä nu ska jag leka med snabeldraken.


-22

var det här strax efter kl:8. Jag dök ner i sängen igen kan jag meddela. Ner i den goa värmen under täcket. Verkade som att Kruse kände på sig att det var kallt för han sov vidare. Har varit ut en snabbis med honom men fy tyckte han. Vi ska göra oss klara för en tur till Fränsta. Sedan får det nog bli lite städning här hemma i dag. Börjar ju jobba i morgon kväll så då är det slut på ledigheten. Vi har även nån utbildning på dan mellan 13-16. Löneutbildning ska det vara.
Nä bäst att sätta lite fart nu.
Nå vad har ni för planer för denna dag?

Tänk va kul att försöka ta sig in i en sån bil. Fullt så kall ser inte min bil ut.


Ut på

mest hela dan i dag. Åkte till Fränsta till gammel faster först, handlade & duschade henne. A-L kom oxå så hon tog tvätten. Hon var så nöjd när vi var klar & det vart kaffe.
Sedan styrde jag bilen mot Stöde, måndag bettyde simning. Jag & Anne-Lie svichade runt i bassängen även med lite jetstream på slutet. Så skönt att gjort det. Tanken var att vi skulle börja med gympan på jobbet men vi visste inte vart filmen var. Lena hittade den så då kör vi i gång på torsdag.
Har nyss ringt till honom som skottar vår parkering så han kommer förbi om nån timme. Hann ju bli en hel del snö efter att han var hit i går.
Nu ska vi väl se om vi får till nån mat här i stugan.

Brrrrr

Nu har det slutat att snöa i alla fall men då har det blivit kallt igen...-20. Det har blivit mycke skriveri om väder nu i bloggen. Tråkigt av mig....ska skärpa mig.
Update senare.

Skrämande

var det att se Jamie Olivers nya program på kanal 5. Såg inte hela men det jag såg skrämer en ordentligt. Han försöker få folk att laga mat i det här programet. Det var vuxet folk som aldrig lagat mat. Deras familjer åt hämt mat för det mesta. En del av dom kunde inte slå igång en spis. Men visst blir man väl chockad eller vad säjer ni?
Nu såg jag som sagt inte hela programet men nästa söndag får jag nog lov att titta.
Nä nu ska jag skynda mig ut & skotta undan lite innan Beck filmen på 4an börjar igen.
Natti natt på er alla!


Men va fan

tittade ut & det SNÖADE igen. Trodde faktist att det var slut på all snö däruppe men inte då. Tar i ordentligt nu, så man får väl hä sig ut sedan & skotta som det ser ut.
Nu ska jag mysa med en kopp kaffe, smaksatt kaffe jag fick i julklapp julblandning med kanel, kardemumma & vanilj. Har även tagit fram hallon som jag själv plockat....i frysdisken på ICA. Så det blir hallon & vispad grädde. MUMS ska det bli.

Snölandskap

Här kommer några bilder så ser ni att vi har rätt mycke snö här hos oss.

Här har vi grannens bil en "aning" översnöad.

Ja som ni ser så är det en del snö. Fast det kunde varit värre.
Det är ju nara att skotta & se glad ut.

Man får vara glad att man inte behöver skotta en sån bred gång i alla fall.
Vi har ju en som kommer med traktor & tar det mesta. Sedan skottar vi själva
vid bilarna, postlådor, soptunnor & vid garaget. Man får ju vara glad att det blir lite
gratis motion.
Nu är vi nöjda & håller oss inne resten av dagen. Tänt lite ljus & tänkte slöa vid tvn.
Blir skinka, potatis sallad & grönsaker till middag. Tror även att jag ska unna mig ett glas vin i kväll.
Vad har ni gjort på er söndag?

Föresten tänkte jag skulle göra lite reklam här ang Kruses halv syskon. Gå gärna in på deras hemsida www.knosgarden.se 
Dom har även tur ridning & slädåkning. Brukar skjutsa brudpar oxå.
Tjingeling på er alla i cybern!

Snöfall

har det nu varit sedan fredag. Börjar bli rätt mycke snö här hos oss. Skulle nog tro att det kommit närmare 3 decimeter.
E14 har varit plogad i natt men sedan har det varit lite si & så. Tur att vi har bil med fyrhjulsdrift en sån här gång. Inte så kul när man kommer till vårdtagare & det inte finns sopar på deras broar. Underlättar en hel del när man kan borsta av sig med en sop.
Annars har vi haft en rätt lugn natt måste jag säja. Det rullar på hela natten & man är rätt nöjd att få åka hem när det gått 10 1/2 timme.
Här där jag bor lyser vår snöröjare med sin frånvaro men han kommer väl så småningom.
Skottade i alla fall gången in & vid soptunnorna.
Nä nu får det allt bli sängen för mig.
Ta det lugnt i snövädret & hål er hemma om ni inte nödvändigtvis måste ut.
Ha en riktigt skön söndag!
                                                                 

Valpar

Tänk att Kruse varit så här liten en gång. Lite svårt att förstå det.


Snacka om att mysa med varandra.

Vilken snygging eller hur?

Inte lätt att få dom att vara stilla så man kan fota.

Smaskens med lite käk.
Dom här valparna är nu 2 1/2 vecka gammla.
Nog är dom söta, man smälter som bara den när man tar en i famnen.
Glömde skriva att här snåar det som bara den. Ser väldigt juligt ut.


Lite update. Valparna är halvsyskon till Kruse.  Rhodesian Ridgeback är rasen.

Prova på dag

är det på Stödehuset i dag. Man kan testa spinning, pump, cirkelträning, gympa & massage. Har säkert glömt nåt oxå men jag tror det var allt. Jag åkte ner till klockan 10 för då var det pump. Så nu har man gjort ett pass & man kan känna sig nöjd för i dag.
I går när jag kom på spinningen vart jag så glad. Hade ett klippkort på stödehuset & visste att det var bara ett klipp kvar. Så nästa vecka var det bara att köpa ett nytt. 500 kronor kostar det. Då säjer tjejen i kassan men du jobbar väl åt kommun? Ja svarar jag vad har det med saken att göra svarar jag & ser lite fundersam ut. Jo men svarar hon då ni får gå gratis nu. Ni kan tro att jag blev glad. GRATIS som är så gott...smakar mumma. Så jäklar vad det var lätt att cyckla i går.
Nä nu ska jag duscha & sedan åka till Sussi & titta på valparna. Nu ska jag se till att ha batteri i cameran som är ok.
Blogg rundan får bli i em.
Ha en riktigt skön lördag nu alla!
                                                            

Pust

& stön. Hemma efter ett pass spinning. Skönt efteråt men plågsamt när man sitter där & trampar.
I dag har jag varit ute på en del uppdrag så det har blivit dåligt med bloggande, Får ta igen det senare i kväll.
Nu ska jag ta en dusch & sedan käka. Ska åka till Sundsvall & hämta en tjej som ska till sin farmor men tyvärr går det ju lite taskigt med bussar här så jag åker & hämtar henne.
Jag är ledig i helgen men ska jobba tillbaks en natt i morgon tille n arbets kamrat jag är skyldig en natt. Skönt att få undan den. Sedan så tror jag att jag är skuld fri.
Ha en riktig skön helg nu alla.
                                            

Undersökning

har jag nu varit med i. Gå till sidan  http://mjukvara.se/blogg/karlek gör testet. Testet är om kärlek & bloggande. Undersökningens resultat kommer innan allahjärtans dag.

Näsa för guld

I tisdags när jag var till gammel faster så visste hon inte vart hon hade sina ringar. Han tar av sig dom när hon diskar. Vi sökte överallt kan jag säja. Men i dag när jag städat så tänkte jag att jag ska kolla i bokhyllans lådor. För i en låda ligger det smyckes askar ni vet såna man får smycken i. Där i en ask hade hon lagt dom. Ni må tro hon vart glad när jag hittat dom.
Nu blir det nog inte mycke mer gjort i dag. Känner mig rätt nöjd. Ska diska & plocka lite här hemma nu. Sedan bara lata mig.
Vad har ni för er i dag då?


Måste bara sätta in den här bilden som Anne-Lie tog på Kruse när vi var på berget.


Ny dag med nya möjligheter.

Japp så är det. Fast i dag vet jag inte om det blir så mycke till möjligheter.
Ska åka till Fränsta till gammel faster & hjälpa henne lite. Tänkte städa av åt henne & handla lite till helgen. För det är konstigt hon rör sig ju inte så mycke eller stökar men det blir damm.
Annars har jag väl inte så mycke planer för dagen. Ska ta & masa mig ut med Kruse nu ev blir det en sväng till skogen med honom sedan. Vi får se hur vi känner oss. Mildare har det blivit här i alla fall 6 minus. Tyvärr har vi ingen sol.
I dag kommer syster A-L hem från Österåsen. Har nu varit där i 2 1/2 vecka. Tror nog att hon tycker det är skönt att komma hem.
Ha en riktigt skön dag allihop.

Lite mör

vart jag & Anne-Lie i dag efter simturen. Sista fem minutrarna av simturen så slog dom på jetstremen. Som man fick ta i, tyckte man kom ingenstanns. Huga det kännde på armarna kan jag lova er.
Tittade på trean för en stund sedan var om kraftigt överviktiga. Sista chansen: 500 kiloskliniken. Jag det var hemskt att se kan jag säja. Insåg att jag inte ska klaga över min övervikt alls. Många här ville inte göra nåt åt sin övervikt. Beställde hämtmat tex. 
Jag är glad att jag kan röra mig & inte har några sjukdomar. Är väldigt aktiv trots min övervikt. Nu vart jag ännu mera sporrad att göra nåt åt den. Fick en ordentlig tändning i helgen när jag var på Österåsen som jag skrev i ett inlägg förut i dag.
Nä nu får det vara färdig skrivet för i dag. Nu blir det bingen.
                                                                                                           

Lite mindre

damm här nu. Farit fram med snabeldraken i min lya. Bra med en sån rund borste så man kan damma i fönster & så.
Ska ta reda på tvätten senare men nu ska jag & Kruse gå ut en stund . Som tur är så har det blivit lite mildare här hos oss "bara"  12 minus & så flyger det lite snö.
I dag är det onsdag så jag ska iväg & simma tänkte jag. Anne-Lie hänger oxå med, roligt med lite sällskap i bassängen. Det brukar inte vara så många när man kommer dit & dom nyss har öppnat.
Var väldans trött i min muskler i går kväll efter pumpen. Jag är lite lat att skiffta vikter så jag får väl skylla mig själv. Fast det känns skönt efteråt när man känner att det finns muskler....visa har inte använts så mycke som det känns.
 

Måste

bara säja att jag just nu mår otroligt bra. Jag vet inte om det är helgen på Österåsen som gjort mig så här.
Tyckte innan vi åkte dit att allt känndes rätt trögt & jag bara ville sova. Slarvade med maten & fick inte i mig mina tre mål. Visst jag vill sova nu oxå men känner mig inte lika trött faktist.
Tänkte när vi åkte dit upp i fredags att den här helgen får bli ett avstamp för att jag ska ta hand om mig bättre.
Visst får man svackor ibland & inget känns bra eller kul. Allt blir bara motigt & man tramppar på bara.
Nä nu ska jag se till att det fortsätter att kännas så här.
Hur har ni det själva?
                                                               

Jävla skit

Blogg.se strullar bara blir sååå trött på att saker inte fungerar. Skulle lämna kommentar hos flera av er men tror ni det fungerar....NEJ DÅ!
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sjukt

Läser aftonbladet här på nätet. Höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste artikeln om en 90 årig kvinna som färdtjänsten satte av 1 kilommeter från sin sommarstuga. Det var för halt.Man blir ju bara förbannad.

Kittelsberg

styrde vi på promenad i dag. Jag, Kruse, Anne-Lie & Nisse gick upp dit i kylan men det var inte så farligt endast 14 minus. Kruse fick bära kaffetermos, muggar, mjölk, smörgåsar & våra sittunderlag. Soligt & en härlig promenad...nja lite jobbigt när man går uppför.
Så här bjuder jag på några bilder.

Här är det två killar som är väldigt sugen på mera korv.

Får bara Nisse sitta i knä...jag vill oxå...snälla Anne-Lie ber Kruse.

Så skönt med lite sol.

Lite kallt är det om tassarna.

Bäst att hålla sig nära matte ifall den där stora saken kommer.

Ja det var några bilder från dagens promenad.
Nu blir det diskning & fixa käk. I kväll är det body pump.
Hoppas ni har haft en fin dag alla där ute!
                                                                                     

Sängen igen

får det bli en stund. Tittade ut & det är 20 minus. Skönare att ligga en stund i värmen.
Måste åka till Fränsta till gammel faster men det får dröja lite.
Vad gör ni i dag då?

Dåligt

mådde man när man sett Kalla Fakta i går. Dessa stackars gäss. Jag som fick duntäcken när jag fyllde år från Jysk. Två dessutom hade jag önskat mig.

Sedan såg jag i Aftonbladet i går att Juha Valjakkala blir frigiven i dag. Dom flesta minns väl dessa mord i Åmsele. Visst ska folk få en andra chans men själv tycker jag nog att begår man ett sådant brott har man ingen rätt till en andra chans. Hade jag fått bestäma hade man låst in honom & slängt nyckeln. Låter kanske taskigt men så tycker jag.

Slut med hemskheter i min blogg för i dag.
Nu till nåt trevligare. Jag & Anne-Lie har varit & simmat i dag. Så skönt trots att jag fått badat så mycke i helgen. Vart inte så mycke till promenad i dag så jäkla kallt. Kruse uppskattade inte vädret, tyckte jag var rätt knäpp som tvingade ut honom i denna kyla.
Nä nu ska jag ta reda på middags disken.
Tjingeling på er alla där ute!

Vad har hänt

undrar jag eftersom kommentarer har försvunnit för december & januari.

Lite bilder från helgen

Ja nu kommer dom som jag lovade.

Här har vi min säng....obäddad som vanligt.

Här har vi Österåsens huvudbyggnad från vår balkong.

Den här bilden är från vår promenad på lördagen. Lite tråkigt när vi inte fick se solen.

Här är samma vy men från söndagen då solen strålade.

Mina systrar beundrar utsikten.


Ja den finns inte bara i Italien.

A-L hastar iväg med glada steg.

Så här ska en vinterdag vara eller hur?

Här har vi kungastenarna. Kung Oscar invigde Österåsen när det var nybyggt. Att bygga detta hälsohem+alla inventarier (gardiner, porslin osv) kostade 750 000 kronor. Nu får man inte mycke för den summan.

Här under tak låg patienterna ner bäddade ute i friska luften. Så skulle jag gärna ligga & sova en stund varje dag. Tänk va härligt att ligga ner bäddad & få friskluft samtidigt.

Framsidan i dagsljus. Rätt pampigt tycker jag.
Nu får det räcka med bilder i dag.

Attan

va kallt 20 minus i dag. Brrrrrrrrrrrr tycker både jag & Kruse.
Har blivit utmanad av Sofie.
Gå till Dina bilder & öppna sjätte mappen, ta sjätte bilden i mappen & sätt in den i bloggen. Skriv gärna några rader om bilden.
Utmana 6 personer & länka till dom & låt dom veta att dom är utmanad.

Ja nu vart ni brydd va! Att Kruse var på fotot....ha ha ha.
Bilden är från i sommar i stugan. Längtar tillbax ditt.
Jag hade inte 6 mappar så det vart sjätte bilden.
Jag vet att många haft denna utmaning så jag tycker dom som inte haft den nappar.
Tjingeling!

Härlig

men jobbig helg kan jag säja.
Kom upp i fredags till Österåsen kvart i tre. Klockan tre var det vattengympa i 30 minuter & sedan simmade vi en stund. 17 var det middag, lins soppa & grönsaks buffe. 18 var det info för oss weckendgäster. 19:15 vattengympa. 20 var det kvälls fika sedan såg vi Lets dance.
Lördag morgon vattengympa 7:30 vi han simma lite före & efter. Sedan frukost efter det löste vi melodikrysset. Promenad efter det i 50 minuter sedan lunch. Föreläsning om maten & klockan, 15:00 var jag & Birgitta på boxning i 45 minuter. 16:30 avspänning sedan middag 17:00. Vid halvsju hoppade vi i badet & simmade eftersom det var lördag var det fruktbål vid poolen. Ni hör var festligt...äppelbål. Efter det såg vi körslaget, strax efter klockan 22 låg vi snällt i våra sängar. Jag tror aldrig jag lagt mig så tidigt en lördag kväll nån gång.
I dag var vi uppe & på vattengympa halv åtta igen, sedan frukost. 9:30 gick jag på massage, helkropps. Underbart kan jag lova att det var. Innan lunch hann vi med en promenad i ca 30 minuter. Efter luch packade vi & drog iväg. Lämnade vår syster ensam med sina nya vänner.
Summan av denna helg är att vi haft det härligt, med god vegitarisk mat men med ett fulltecknat schema.
Bilder kommer en annan dag.
Sofie jag antar din utmaning men i morgon.
Tjingeling!

RSS 2.0