Hemma i kylan

Så var man hemma efter en vecka i värmen. Det var lite ovant när vi klev av planet på Midlanda...13 grader vi som är van att ha 24-30 grader i skuggan. Vi har haft det jätte bra på våran semester. Härligt väder, en dag med regn men resten sol så vi kan inte klaga. Ska försöka få in bilder sedan...om jag klarar av att föra dom från camran till datorn.
Kram på er alla...kommer en mer utförlig rapport sedan.

Då var man nästan redo

Ja då var allt nästan klart. Har packat , städat av, klippt gräset osv. Nu ska jag snart åka iväg med Kruse till Sussi. Ska plocka upp min kusin Monica i Granloholm sedan bär det iväg ut till Birgitta. Hennes svärföräldrar ska skjutsa oss till Midlanda. Vi landar i kväll efter 23 så i morgon ska vi ligga på stranden. Jag förstår att det är många som är lite avis men nästa gång är det väl jag som är avis på er.
Ha de så bra nu alla som läser min blogg.
Kram på er!!!

Härligt

Tänk att på fredag ligger jag på stranden & solar....hoppas jag. Tänk om det blir regn!!!!

Full fart

I dag har jag gjort sånt som jag kunnat göra när jag kommer hem från Kreta. Gjorde rent på ute platsen & oljade in golvet där, sedan tog jag fram ute möblerna. Åsa höll på att plantera lite så jag vart så sugen oxå, åkte på grenen & köpte lite blommor till en urna. Hoppas bara det inte blir tvär kallt nu när jag är borta.
Köpte en present till Fender på grenen, han fyllde 1 år så Kruse vill ju köpa nåt åt honom. Han vart sååå glad för presenten. Maria erbjöd mig låna hennes gammla telefon så jag kunnde fota & skicka mms när jag är borta. Kom hem & skulle skifta sim kort men hennes var inbrotts säker. Då tog jag med den till Sussi, men vi fick inte till det. Sussi lånade mig sin gammla telefon då. Så nu har jag lagt in några telenummer i den.
Nä nu är det bäst att jag tar & går igenom min packning. Får väl ta & städa av här i morgon för det vart ju inte gjort i dag.
Natti natt på er alla

oj

Tänk att jag inte får nåt gjort. Jag är expert på att dra ut på allt, lär ju få fart i morgon. Har i alla fall tvättat det mesta nu, ska gå ner & hänga en tvätt nu & köra i gång en maskin. Måste städa av lite här oxå, roligare att komma hem om det inte ser ut som en bomb slagit ner.
Kanske jag skriver några rader till senare i dag.

Droppen

image2 Genom att adoptera denna droppe & placera den på din hemsida/blogg visar ni sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.

(jag har adopterat den av ejmis)

Vi segrade!!!

Vi har haft en jätte trevlig kväll tillsammans. Vart så glad att se att så många kom till brännbollen. Vi började med att alla gick en tips slinga som jag gjort...var så nöjd med frågorna. Sedan satt matcherna i gång. Det vart fyra lag, servicehuset, hemvården, sjukhemmet & skogsbrynet. Vårt lag tog hem segern så nu är vi såååå glada. Därför blir det vi som ska fixa nästa år. Mariana vann tips slingan på 10 rätt av 13. Hon fick 3 paket kaffe & peppar kakor, hon vart nöjd med priset eftersom hon ska ha konfermation. Sedan käkade vi, vi på servicehuset hade beställt kyckling sallad från köket som var jätte god. Jag & Katrin hade fixat kaffe till våra tjejer men det räckte åt fler. Jag satt kvar ett tag & surrade med folk. Agnetas dotter Linda kom dit, hon hade kommit hem från Australien i dag så det vart ett kärt återsende. Hon hade varit borta i 6 månader så vi vart lite tårögda där.
Nä nu kallar tvättstugan...bäst att tvätta lite innan torsdagen.
Må så gott alla & komihåg att njuta av vårsolen

Det är mycke nu

Jag kom hem i söndags kväll från stugan & det har varit fullt upp sedan dess. Har jobbat två nätter nu så nu är jag ledig. Hade några sköna dagar i stugan, tyvärr inte toppen väder hela tiden. Det var regn, sol & massor av blåst. Kunde tyvärr inte göra allt jag tänkt. fick spara lite krattning. Katrin kom upp på torsdags eftermiddagen så vi hade jätte mysigt. Jag började ju äta på torsdagen efter min sopp period....tänk att det är så härligt att tugga! Passade på att hälsa på Ulla, Tommy & Hanna + barnen. Dom hade varit tvingad att avliva Kiwan för en månad sedan, hon hade visst nån tumör. Dom tyckte Kruse var så fin & han trivdes som fisken i vattnet där i stugan. På fredag satt jag & Katrin vid husväggen & mådde gott då passade han på att gå ner i viken. Där var de lågvatten så han såg inte så kul ut när han kom upp. Då var jag glad att jag inte hade en hund med långt hår. På söndagen packade jag & vi åkte in till Sollefteå & hälsade på mammas faster Kerstin efter det vart det middag i Timrå. Adam det stackarn hade fått vattkopper men det ska väl försvinna innan torsdag för då....drar vi till Kreta. Gud så härligt det ska bli, har längtat hela våren efter det. Så nu ska man kanske börja fundera på vad man ska packa med sig.
Nä nu har jag inte tid att skriva mer...ska iväg på brännboll. Så se upp för nu ska servichuset spö er!!!  Har gjort en jätte fiffig tipsslinga. Ni får höra senare i kväll hur det gick.

Hej hej

Hej på er alla glada. Jag var barnvakt åt Adam i går, han är bra go den lill killen. Vi var ute & fartade, först var vi till Helen sedan var vi & handlade lite. Vart kvar där ett bra tag var inte hemma fören efter åtta i går kväll. Då tog jag & packade lite, åker till stugan i morgon. Ska iväg på soppsekts möte i kväll så jag sover hos Birgitta i natt då får jag ju gratta Adam oxå innan jag åker. Jag har köpt en cyckel hjälm åt honom, den gammla tyckte jag var så töntig. Sedan får han en bil oxå.
Ser fram emot att åka till stugan...mitt paradis på jorden är det.
I morse vart jag så less....mens i antågande, det är bland det värsta som finns. Fast jag ska inte klaga ändå jag har ju inte speciellt ont & blöder inte så mycke heller men det är ingen hit att ha när man är i stugan. Men bättre att ha det nu ändå vi är på Kreta.
Nä nu ska jag ta & sätta fart här. Packa lite mer & jag tänkte städa av lite oxå. Roligare att komma hem då.
Så nu blir jag osynlig några dagar...tills på söndag.
Ha de bra alla & vi håller tummarna för bättre väder.

Kan man tänka sig

I morse när jag kom från jobbet hade det av verkats här. När det stormade så blåste ju en tall av så Åsa hade pratat med Ero så han kom & tog reda på den. Hon hade även talat med vår värd så det var ok att vi tog ner lärk trädet vid mig & en björk här på fram sidan som var dåliga. Vart jätte bra kan jag säja. När jag vakna tänkte jag att man får gå ut & ta reda på grenar & sånt men det var gjort. Snacka om att man har det bra!!!
Jag & Kruse var & plockade lite natt & dag åt mamma tyvärr var dom inte så höga än men det vart några i alla fall, mamma gillar dom. Så vi åkte en snabbis till henne hon vart glad att få dom hade med mig ett nytt täcke oxå som jag köpt på IKEA åt henne. Sedan drog vi över till Anna-Lena, fast hon hade lagt sig hon ska ut & jobba i natt. Fast nu var det ju inte henne vi skulle träffa, Katarina skulle få lite grejer som jag & Birgitta köpt åt henne nu när hon ska flytta till Gävle. Vart sittande & prata med Anette ett tag sedan, vi prata lite om sommar jobb & vikt. Gav lite tips att gå ner i vikt. Jag får peppa henne. Hon ska ju kanske bo hos oss i sommar om hon får jobb på Huberget.
Just nu längtar ja till den 24 då vi åker till Kreta....blir så less på regnet.

Vilket skitväder

Sitter på jobbet just nu. Vi har varit på brynet & fått kaffe i natt, Sigrid & Petra som jobbade, Det vart en del surrande, man träffas inte så ofta, tyvärr. Så nu tog vi oss en liten paus, Aneete har gett sig i kast med ett korsord medans jag sitter vid datorn. Ska försöka göra lite frågor till tips slingan vi ska ha när vi har brännbolls turneringen. Nu ska vi spöa dom...*L*
Vart lite less i kväll när jag åkte på jobbet & det regnade...inge kul alls & kallt är det. Fy...nä nu får det bli lite värme. Nån som sa att det kommer till helgen, så jag hoppas det. Jag & Kruse ska åka upp till stugan & göra vår. Katrin ska oxå komma upp & vara från torsdag till fredag, det blir kul att få visa mitt paradis.
Ha de så bra i natten alla nattsuddare

Arg på lill killen

I morse när vi skulle iväg & ronda ute tänkte jag att jag skulle titta till Kruse. Han hade klättrat över från sin vrå längsbak till baksättet, hur han har lyckats fattar jag inte. Nackstöden är uppe max, rygg stöden är rätt höga så det blir inte mycke till plats. Jag slet upp dörren fick ut honom & han fick en luv i örat, han skämdes ordentligt. Fan va sur jag vart på honom men bra att jag tog honom på bargärning.
Anna smsa & undrade om jag kunde skjutsa hem dom till pappa snäll som jag var gjorde jag ju det....visst är jag snäll Anna?
Nu har vi varit på en kort promenad....orkade bara det är jätte trött trots en rätt lugn natt.
Ha en bra dag ni som ska vara vaken själv ska jag drömma om ny grillat kött & ett glas vin tror jag. Drömmer om mat när jag inte får äta.
Natti natt nu kom John Blund förbi......

Sov dag

Jobbar hela helgen så det har varit sov dag. Vi tog oss en promenad innan vi la oss i morse & typiskt nog tog batteriena i cd spelaren slut. Jag lyssnar på bok när jag går. Jäkla va less jag vart, så typiskt. Sov till två tiden men var lite seg. Funderade vad jag skulle hitta på, åkte över till Sussi men där var ingen hemma. Hon var på plan, Viskan spelade mot Fränsta. Jag mitt pucko hade naturligtvis inte kopplet med så Kruse fick stanna i bilen. Träffade lite folk & surrade, sedan hängde jag med Sussi hem, var ju så nyfiken på valparna. Gud så gullig dom är, tänk att Kruse varit så liten!!! Svårt att förstå det. Bara jag fått hem min camera ska jag fota dom & lägga in bild här på dom.
Nä nu är det bäst jag tar & vilar lite innan jobbet.
Ha en bra lördag kväll & ni håll tummarna för The Ark i kväll.

Kläder

Arne ringde & var fundersam vad jag gjorde, var kaffe sugen. Vi satt & surrade över en kopp kaffe, han & några killar till håller på med GI metoden. Så han undrade om jag var intresserad av spinning till hösten, naturligtvis är jag det så vi ska försöka dra aihop ett gäng.
När han åkt drag jag & Kruse till Sundsvall, var tvingad att köpa mer soppa. Sedan vart det IKEA, min syster dotter Katarina ska flytta till Gävle. Hon & en tjej till ska jobba på Furevik, inte som Fureviks barn....ha ha ha nä dom ska sälja biljetter. Så då köpte jag en stekpanna, redskap till den, två blommor & ljuslyckor från mig & min syster. Tänk vilka snälla mostrar hon har. Handlade en stekpanna upp till stugan oxå. Jag var ju på jakt efter en bikin oxå så det vart en tur in på Birsta city oxå, hittade en röd bikin & en röd/vit blus på KapAlh. Birgitta min lilla syster kom dit oxå, så jag fick vara smakråd åt henne. Hon var alldeles svettig innan vi var klara där, men hon fick tag på en hel del kläder...jag handlade en till lite längre klänning/tunika. Vart jätte nöjd med den. På skokanonen hittade jag en resväska, har alltid lånat när jag åkt någonstans men det är det slut på nu. Var in till Åsa & mannekängade, hon tyckte det var snyggt det jag handlat. Huga va pengar som rulat i dag.
Åsa höll på att göra en sång till vår kollega Ewas karl som fyller år i morgon. Gud så duktig hon är att dikta, själv kan jag inget sådant.
Sitter nu på jobbet & slöar lite vi har rondat så nu hoppas vi det ska vara lugnt en stund. Hittade en bok på boksnurran av Åsa Larsson som jag hoppas är bra. Lånade en av Kicki för ett tag sedan & den var då himmla bra. Så därför har jag inte tid med att skriva nu...*L*
Sköt om er nu där ute & njut av livet.


Ett herrans liv

I går när jag skrev glömde jag berätta en sak. När jag kommit hem från Stöde la jag mig på soffan & tittade i en tidning. Plötsligt vart det ett jäkla liv det lätt som nån höll på att komma genom fönstret. Jag upp ur soffan & började spana. Det var en helikopter, blommorna i fönstret bara skakade. Dom cirkulerade över kraftverket & sedan över på andra sidan. Jaha tänkte jag & gick tillbaks till tidningen men strax var det samma liv. Dom gick ned för landning vid kraftverket. Ut kom väl ca 6 pers dom stod där & tittade, skrev & fotade. Sedan drog dom efter en stund. Ser himmla läckert ut med helikopter måste jag säja. Kanske en dröm man får ha att testa nån gång.
I går somnade jag till en stund på sängen & jag drömde att jag åt segkaka med ost, kunde riktigt känna smaken i munnen. Fast jag vart glad när jag vaknade & insåg att det var en dröm.
I går kväll var Kruse lite rastlös så vi drog i väg till hans kompis Fender & gissa hur glada dom vart att få träffas. Fender hade varit lite jobbig så Åsa & Maria hade sagt åt han men ring en kompis. Åsa kom ut & skrattade när vi kom & undrade om han ringt eller. Våra hundar kanske kör med telepati.
Nu har vi nyss varit på promenad, ringde Sussi medans vi gick. Hennes syster Jenny fick en flicka i går 3,9 kg & 51  cm var hon. Stackarn hade gått över tiden så dom fick sätta i gång henne. Måste åka bort till Sussi nåt sedan, Kruses små syskon är snart 3 1/2 vecka, dom var bara 8 dagar när jag såg dom inte ööpnat ögonen riktigt. Kruse får träffa dom när jag åker till Kreta, han ska vara där då....hur ska jag klara mig utan honom en hel vecka
Nä nu ska jag ta mig en soppa. Ha de så bra alla där ute!

Hemsk natt

Fy vilken hemsk natt det vart, jag sov ju "lite" i soffan i går kväll så när jag la mig vart det inget sovit. Låg & vände & vred på mig länge sedan vart jag less & la mig på soffan & tänkte att jag blir trött om jag ser tv. Men nej då, sommnade nog inte förren 6 tiden. Fast då sov jag som en stock, vaknade kvert i tio. Jäklar vilekn fart det vart på mig jag skulle ju vara i Stöde halv elva. Så det vart ingen promenad till Stöde.
Har nu varit på medarbetar samtal med chefen & det gick bra.
Hade tänk åkt till stan men jag känner inte för det så jag skjuter på det tills i morgon. Måste iväg & köpa mer soppa.
Nu tror jag att jag ska lägga mig & läsa ut boken jag håller på med sedan blir det lite städning.

Fråga Olle

Har suttit & tittat på tv nu. Såg på Fråga Olle, dom är för härliga kan bli lite tramsigt ibland men kul ändå. En tjej hade skickat in & hade problemet att killen ville slicka för mycke & för länge....går det? Skicka honom till mig vetja...*L*
Nä nu blir det bingen....ska upp & gå till Stöde i morgon med Kruse, vi ska eller jag ska på medarbetar samtal. Kanske kan jag få upp lönen om Kruse är med.
Natti natt på er alla.

Utmaning

Sex underliga saker om mig:
* Jag kliver ogärna på skarvar när jag går på gatan.
* Jag går sällan under stegar & gör jag det säjer jag tvi...fråga mig inte varför.
* Jag gillar inte andras fötter...har dock blivit bättre för när jag var yngre kunde jag knappt se andras fötter
  speciellt tårna.
* När jag ska städa undan vräker jag gärna in grejor i skåp & garderober...öppnas på egen risk!!1
* Solar jag solarie måste jag göra rent före fast jag vet att det är ren gjort.
* När jag skifftar däck på bilen gör jag det på tid.

Ja är man lite knäpp eller???

Inte lätt att ha ont.

Oj va jag vart vaken länge i morse. Pratade med Ywonne på msn men det slutade att jag ringde upp henne så vi surrade en stund, alltid lika kul att prata. Lovade att komma & hälsa på nån dag. Sedan kom John Blund, hörde inte ens när klockan ringde så jag var nog tröttare än jag trodde. Väl vaken ringde jag & pratade med Ingrid, den stackarn hade så ont i ryggen. Så efter vårt samtal kom jag underfull med att jag inte ska klaga över min tränings värk jag har. Jag får ju faktist skylla mig själv, gammla människan vad skulle jag upp & göra på studsmattan??? Jag vill nog inte inse att jag  snart är 40+. Jag & min åldersnoja...*L*
Nä nu är det dax att få på några kläder.
KOm ihåg att vara rädda om varandra.

Sova sova säng...

Så skönt att få gå att sova fast man får lite dåligt samvete när man ser vädret. Men jag & Kruse har faktist varit på en promenad så nu ska vi få gå & koja.
Jag tar itu med utmaningen sedan när jag är vaken & kan tänka.
Natti natt

Man blir inte glad

Man blir inte det när man kommer & ska ha gympa & ingen kommer. Vi brukar bara vara 5 stycken, jag visste att en jobbade & en har gjort illa handen men ni andra två kunde ju faktist ha hört av er. Det blir lite dumt när man åker & ingen kommer. Det här ska ni allt få höra...*L*
Jag tog & åkte till en fd arbets kamrat då ingen kom, Vivecka heter hon, alltid lika kul att hälsa på henne. Hon är en toppen snäcka hon, tänk va  mycke kul vi hade tillsammans när vi jobbade. Viktigt att vårda sina vänner kom ihåg det.
Nä nu ska jag ta & slappa lite innan det är dax att åka på jobbet.

Jobbar vecka

Jaha nu har man avklarat en natt av 5 st. Ska inte klaga för vi hade en bra natt på jobbet. När vi kom hem tog jag & Kruse en rask promenad i 30 minuter, så härligt väder det var då. Vart lite besviken när jag vaknade efterkl 14 & det små regnade. Fast man kan väl inte få allt.
Nu ska jag ta & göra mig i ordning & åka på gympan, få se om det kommer nån.
Ha det bra där ute i cybervärlden.

Varit på rymmen

I dag var vi upp & hälsade på mamma, Lisa jobbade i dag så när vi kom var det dusch dax. Inte så populärt. Vi drack kaffe & surrade lite. AnnaLena(min äldre syster) ringde så sedan bar det iväg över till henne. Hon stod & kastade ved, själv avböjde jag att hjälpa till. Har lite tränings vert efter att jag hoppat studsmatta med Adam & Matilda i går. Peppsi vart inte glad över att se Kruse, morrade & skällde i vanlig ordning.
Nu ska jag ta & göra ett litet ryck i mitt kära hem. Jag går ju på lång vecka nu & då blir det inget gjort här hemma.

Heldag i Timrå

I dag har jag haft en heldag i Timrå. Jag & Kruse tog en kort promenad sedan vart det en snabb dusch för vi skulle möta upp mamma hos Birgitta. Åkte in på konsum i Nacksta först precis när vi åkt därifrån ringde Birgitta skulle ha citroner...är allt lite glömsk hon...*L* När jag nästan var i Timrå ringde hon igen, det hade inte kommit nån bil & hämtat mamma men som tur gick det att lösa. Hon kom iväg lite senare men fick stanna en stund längre. Jag & Adam hoppade lite på deras studdsmatta...fy så jobbigt & lite otäckt. När mamma kom var vi ute en stund & njöt av vår solen. Sedan skulle det kalasas, Birgitta hade gjort en kall & en varm paj men det var inget för mig....jag drack lite vatten med en citronskiva...mycket godare. Mamma skrattade gott åt min "måltid". När vi sedan skulle se film från när vi var i bulgarien så fick vi inte till det utan det vart en video från vår resa till Cypern istället för. Det var riktigt roligt att se, oj hur saker & ting förändras på 10 år...fniss
Hur som helst hade vi en bra dag i Timrå.
När jag kom hem orkade jag inte göra nåt utan det vart tv:n. Då ringer Birgitta & berättar att hon talat med Veronica (mammas asstistent) chauffören hade lämnat mamma & lyft utanför hennes dörr!!! Knäppgök säjer jag. Lämna en handikappad människa som inte kan prata har ingen nyckel. Om man lämnar nån på ett servichus & man inte ser nån personal går man inte & tittar om man ser nån??? Jag ska ringa på färdtjänsten & säja till i morgon. Vad som helst hade ju kunnat hända om hon blivit orolig. Nog om detta nu...orkar inte tänka på det nu.
Nä nu får det nog bli sängen snart.
Natti natt på er alla

Krattat lite

Kände inte för att göra nåt men tillslut tog jag mig i kragen & gick ut & krattade en stund. En vacker vår kväll är det här på Edeforsen. Fast nu har vi gjort kväll så nu blir det nog lite tv...vatten & en soppa...*L* Tänk 3 veckor 4 dagar & inget vin....lite synd om mig tycker jag.

Lite lat i dag

I dag har jag varit lite lat, var ut en sväng med Kruse så han fick göra det han skulle. Sedan gick jag & la mig & läste...hm sov lite oxå. Sedan fick vi fart, vi tog en promenad ner till Åsa & Maria. Hade tänk att våra jyckar kunde få leka men dom var inte hemma. Så vi fick fortsätta vår vandring, vart nog en promenad på ca 6,5 km. Riktigt skönt var det!
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på...nja jag ska väl äta soppa förstås....*L* Fast det börjar kännas lite trögt men det är väl inte så konstigt när man hållt på i drygt 3 veckor. Bara 2 veckor kvar sedan ska jag börja trappa upp. Vill ju kunna äta lite när vi kommer till Kreta. Kanske jag tar en sopp period till när jag kommer hem, det är ju effektivt 10,1 kg på dom här 3 veckorna.
Hade så bra alla ute i cyber världen

En lugn kväll

Har haft en lugn kväll...slöat i soffan mest. Har ju jobbat två nätter så man blir lite mosig då. Sov nog lite för lite i dag. Gjorde ett litet ryck när jag klev upp & for runt med dammsugaren men sedan vart det inte så mycke mer...tyvärr.
Pratade med AnnaKarin i kväll & berättade att en lärarina jag haft dött. Jag vet att hon haft cancer. Sänder mina tankar till hennes familj. Livet är grymt,  Man får sig en funderare över livet. Man får bli bättre på att ta till vara livet & alla vi har omkring oss.
Nä nu får det bli sängen, började läsa en ny bok i morse som jag lånat av Katrin.
Kram på er alla där ute!

Jaha så var man här!

Ja nu ska jag oxå bli bloggare. Vi får väl se hur det går men man måste ju prova sig fram här i livet eller hur?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0