Hur ska det fungera

Jaha i morgon börjar den nya sjukförsäkringen i kraft. Kan säja att jag inte vill byta plats med en som är sjukskriven. Tyvärr så är det som vanligt att vanliga människor blir drabbade & luren drejarna klarar sig undan på nåt sätt. Det tror i alla fall jag. Jo men visst ska man försöka få ut folk i arbetslivet men ska det ske till vilket pris som helst.
Jag kan säja att jag är glad att vara frisk!
Föresten jag har sovit såååå gott i min nya säng!

Hoppsan

I går vart det inget bloggande.
Dagen i går var fyld med regn sååå tråkigt fast bra för jag hade en del att ta itu med inne. Monterade ner min säng & gjorde plats för min nya fina säng som vi hämtat i dag.
Var lite fiffig & åkte till syster A-L i går vid middags tid & där fick jag god mat som Bettan & Anette gjort & jordgubbar till efterrätt. Inte dumt alls ska jag erkänna.
I morse vart det ingen sov morgon utan det var bara att hoppa upp göra sig klar för Alnö. Vi hade två föreställningar i dag. Kruse fick vara hos Sussi & rejsa med alla andra hundar där.
Andra föreställningen var Sussi & hennes familj + några släktingar till henne. A-K & Janne var där med sina barn. Fick vackra blommor av A-ks familj. Dom var snälla & hade med sig släpvagn så vi hämtade säng & säng bottnar. Så nu ska jag sova som en prinssesa i natt....asg.
Nu orkar jag inte mer det får bli soffan.
Här kommer en bild på sängen om ni glömt hur den ser ut.

Förlossning

Ja nu har dom ringt & min säng har kommit. Det vart som en gravididet....har väntat i 9 månader på min säng. Dom ringde på onsdags em & jag vet inte riktigt när jag ska få tid att hämta den. Har liksom full huggning just nu men det ska väl ordna sig för jag vill ha hem den snarast. Så i em blir det en sväng på Ikea & prov ligga bottnar igen för jag har glämt vilken jag tyckte var bäst.
Nä nu ska jag hoppa ner i min gammla säng.
Må så gott nu alla där ute.

Lite bättre i dag

Har nu fått sovit lite....11 timmar i ett svep för att vara exakt. Så nu börjar det kännas bättre i kropp & själ.
Kruse var hos Sussi i går när jag spelade & där hade han fått suttit i hundgården en stund medans hon klippte gräs. Det var inget för honom han tog helt enkelt & hoppade över. Är han en känguru eller? Rätt högt att hoppa över.
Nä nu ska jag göra lite nytta.
Bye bye!

Ännu tröttare

Har spelat dubbla föreställningar i dag/kväll så det blir ingen blogg runda i kväll. Ska fika lite sedan sova. Huvudet dunkar av för lite sömn känner jag men det kunnde vara värre....tror jag.

Trötter

Jobbade i natt som var & i dag vart det dåligt med sömn..det känns kan jag säja. Vi hade föreställning oxå i kväll & det gick bra. Tyvärr var det bara att åka på jobbet efter det så nu sitter jag här. Vi ska ta & ge oss ut nu.
Sov gott alla.

Regn

Tänkte gå en sväng med Kruse men regnet kom så det vart en snabbis. Kruse tror han är gjord av socker så han ruskar sig hela tiden för att få bort regnet från den lilla päls han har.
Får bli en dusch & mat & kanske det slutat regna sedan så kan vi gå en sväng.
Vad gör ni i dag då?

Snooza

Har ni tänkt vad länge väckar klockan ringer när man ligger & lyssnar & väntar på att den ska bli tyst. Snooza är ju bra att kunna göra. En sak som jag oxå funderat på är varför är det 9 minuter som man kan snooza? Mig veteligen så är det så på alla klockor. Var för inte 10 minuter?
Ja ni hör ju att det är mycke som far kring i mitt huvud....eller ska man säja lite.
Tog sov morgon till 10 & snoozade sedan till strax före halv elva. Så skönt. Kruse lika trött som mig för han har snarkat & inte varit & puttat i mig en enda gång.
Här regnar det i dag men vad gör det då kan man ta en mys dag innomhus & slöa lite till.
                                         

Så var cirkusen igång

Kört dubbla föreställningar i dag. Lite tungt när man har premiär att göra det. Jag har ju inte så mycke så för mig vart det inte så tufft ändå. Man känner sig rätt tom i skallen nu...nja det var väl rätt tomt innan oxå. Nåväl vi gjorde bra ifrån oss tyckte jag i alla fall, visst fanns det nån liten miss men inget som nån märkte mer än oss.
Lite fundersam blev jag i första pausen när barn & även vuxna går in på scenen & även in i vårt skl hus. Vi fick säja till flera gånger, fattar inte vuxna att det finns rekvisita som står utställda för oss som spelar. Inte kul om nån helt plötsligt flyttar på saker & ting. Visst är det kul med barn som är nyfikna men lite ansvar måste väl föräldrar ha eller? Innan andra föreställningen fick hon som hälsar välkommen säja till att mellan akterna får man inte vara på själva spelplatsen men att efteråt var det ok.
Skönt att få ha sov morgon i morgon, Kruse sover redan helt slut efter em dag hos Sussi.
Ska slöa vid tvn en stund nu innan jag kojar.
                                                  

I dag gäller det

Nu är det bara några få timmar kvar till vår premiär. Ska skjutsa Kruse bort till Sussi sedan hämta Inger. Skönt att komma ner i god tid.
Hoppas ni haft en härlig midsommar här hade det gott kunnat få vara lite varmare.
Må så gott alla.

Hemma

Är nu hemma efter en trevlig midsommar hos min syster Birgitta. Vi började vid 14 tiden med sill & lite annat gott. Vi åt smarriga jordgubbar, maränge & glass sedan. Hennes man skulle åka & jobba sedan så han fick bara vara med då. Sedan tog vi mest lugnt innan vi laddade grillen med kyckling & fläskfile. Till det vart det hemgjord potatis sallad, potatis gratäng, grönsallad, salsa & en del såser. Gott som bara den kan jag säja. Vin för oss & läsk till barnen. Vi tog en promenad med Kruse sedan vart det lite spel runt bordet. Vi var vakna länge & njöt av sommar natten & en & annan god drink.
Vi var rätt trötta i morse men jag & Birgitta släpade oss upp & tog en promenad med Kruse. Riktigt soligt & varmt var det att sitta i deras hamock(vet inte hur det stavas). När Anders vaknat vid 14 tiden så käkade vi rester av vår grillning. Efter det var det dax att styra bilen hemåt. I kväll blir det inget Viskans parken eftersom vi har premiär i morgon & kör dubbla föreställningar. Är nog bra att vara utvilad.
Men trots det kan man njuta av en liten drink....ta lika delar päron vodka & midori, is & sprite. Mums kan jag säja...farligt gott.
Ha en fortsatt härlig helg nu alla där ute.
Tyvärr inga bilder från gårdagen, cameran vart hemma. Måste skärpa mig.

Annons

Hoppas att ni i vårt avlånga land läste Aftonbladet i dag. Man hade en halvsides annons om vår teater Emil i Lönneberga så nu vet ni vart biljetterna finns.
                                                                                

Dåså

Nu är plant & blommor köpta & planterade. En sak mindre på listan i alla fall. Nu ska jag köra runt med snabel draken en sväng & kanske rent av sladda av golven oxå. Sedan är det ju som ni vet teater träning.
Måste bara berätta i tisdags kväll när vi kom från träningen & jag skulle släppa av Inger vid ICA så hade man skjutit på hennes bil med paint boll. Några stora blafer bak på bilen. Ja vad säjer man...Jä.....ungar. Tror det bara blir värre & värre på den här byn. Många små ligister finns det ja även stora tyvärr. Har varit en del knäppa saker här på byn únder årens lopp bla har man skjutit på ett tidnings bud & misshandlat en gammal kvinna. Tragiskt som bara den.
Nä nu ska jag kila vidare.
Tjing på er alla & en glad midsommar!
                                                                                       

Sååå tråkigt

Killarna räckte inte till riktigt tyvärr. Hade gärna sett att dom gått vidare eftersom jag skulle kunnat se nästa match i lugn & ro. Hann hem & se drygt halva sista halvleken.
Teater träningen gick bra i dag, det var tänkt att vi skulle köra igenom två gånger men Peder tyckte vi gjorde bra ifrån oss så det vart en gång.
Jag har bestämt med Birgitta att jag ska komma dit på midsommar afton. Äta & dricka gott blir det.

Har fått en inbjudan till bröllop i Agusti men kan nog inte gå. Sånt är livet kan inte vara överallt.

Nu ska jag ta & diska så är det en sak mindre att göra i morgon.

Sov gott nu alla!


Nu smäller det!

I kväll det är då det gäller...Sverige-Ryssland. Typiskt nog så har vi teater träning men jag ska se om jag hittar snäckan till telefon så kanske man kan lyssna lite.
I dag har det inte blivit nåt vettigt gjort...som vanligt...asg.
Var till A-L & fick kaffe medans hundarna härjade. Sedan var jag & skulle köpa lite plant men höll på att storkna i tälten, snacka om kvaft. Phu säjer jag bara.
Efyer det var jag iväg & hälsade på Inger & Ewa på deras jobb där serverades det tårta & kaffe.
Har noll känsla att det är midsommar snart. Troligtvis blir det så att jag åker till Timrå & firar hos Birgitta. Äter gott & dricker gott inte helt fel.

A-L & Lennart skulle på begravning nu på em. Tänker på familjen som är drabbad att mista ett barn måste vara det mest fruktansvärda som kan hända. Jag kan inte sätta mig in i deras situation. Livet är orättvist ibland.
Må så gott nu alla där ute & var rädda om varandra!

oj

Åkte på söndag kväll direkt upp till stugan efter teater träningen, var inte uppe förren efter halv 11. Lite kyligt inne så det var att elda lite. Tände lite ljus & tog mig en päron konjak medans brasan brann.
I morse ringde en kompis & berättade en sorglig nyhet ang en gemensam vän till oss. Så den familjen har funnits i mina tankar hela dagen.
Gräset vart i alla fall klippt i stugan & sedan var det bara att packa ihop & bege sig hemåt. Teater träning även i kväll. Vi slulle försöka vara där till kl:17 & hjälpa till att rigga ljud grejerna. Tyvärr är det som vanligt att vissa sitter & en del springer & hjälper till. Tänk vad mycke fortare vi skulle kunna komma igång om alla hjälpte till. Tanken var att vi skulle börja repa strax efter kl:18 men nu vart klockan nästan 19. Repet drog ut till 22 & sedan ska ju allt ner.
Så i kväll blir det ingen blogg runda.
Hoppas allt är bra med er där ute i cybern.
Kom ihåg att vara rädda om varandra.

Blä

Har ju varit på student firande i kväll innan jobbet. Hann inte se så mycket av Sveriges match men det känndes lite surt att Spanien gjorde mål så där i slut minuten. Vi får hålla tummarna innför nästa match.
Bettan vart nöjd med sina presenter, hon fick av oss en silver kedja + armband lite grövre, en tavla svartvit New york by nigth & ett present kort hos resesäljarna. God mat fick vi & god tårta som Årets bagare gjort.

Har ni tänkt på en sak att sina vänner väljer man men det gör man inte med sina släktingar....tyvärr.
Ska förklara det närmare nån gång, nu är jag mest irriterad på en väldigt nära släkting. Kappar nog bort den grenen snart.
Hoppas ni sover gott alla där ute själv är man i Kommunens tjänst i natt oxå. I morgon har jag tagit semester eftersom vi har teater träning & sedan drar jag till stugan. Dax för gräsklippning men kommer hem redan på måndag.
Tjingeling på er alla.

Arbete

I kväll vankas det arbete, två nätter för söndag har jag tagit semester.
Nu har jag gjort två paj skal till student firandet i morgon så nu måste jag ge mig ut & klippa gräset. Var ju så hett förra veckan så man ville ju inte klippa, blir så fult när det bränns.
Hoppas allt är bra med er där ute i cybern!
Tjingeling.



Lite update...klippte gräset men sedan brakade det löst, regn, hagel & åska. Huga vilket väder men nu har det dragit vidare.

Stolt

Bettan som tagit studenten fick oxå ett stipendium på 2000 kronor inte illa. Det var som bäst bagare. Så nog blir man lite stolt.
Själv har jag varit på teater träning, vi körde igenom hela & det gick riktigt bra måste jag säja. Inte långt till premiär nu.
Nä nu blir det sängen känner jag.
Natti natt på er!

Grattis Bettan!

Min syster dotter Bettan tar studenten i dag. Tänka sig vad tiden går man tycker att hon nyss var liten & började ettan.
Så nu utbringar jag ett stort Hipp Hipp Hurra för henne.
Hoppas dom får en riktigt kul dag/kväll.
Själv ska jag fira henne på lördag då hon ska ha lite mottagning hemma
                                                                                


                                                                         

Yes!

Sverige vann mot Grekland i första EM matchen. Hur glad blir man inte av det? Tyvärr kunde jag inte titta, jobbar ju så jag fick lyssna på Mp3. Så skönt att dom fick full poäng i första matchen. Nu är det bara att hålla tummarna & tro på killarna på lördag.
Nä nu ska vi ta & jobba lite.
Sov gott där ute!

Märkligt

En del saker är märkliga tycker jag.
I mitt förra inlägg berättade jag om att jag fick böter. Javisst det var helt & hållet mitt fel som "anonym" skrev i sin kommentar men för den skulle måste man väl få beklaga sig över sina misstag lite eller? Det jag tycker är märkligt är när man väljer att kommentera ett inlägg med nåt negativt så gör man det anonymt. Jag har sett det i andra bloggar & det har även hänt nån enstaka gång i min blogg oxå. Kommentera gärna det tycker jag är kul men nog kan man väl göra det med sitt  namn vare sig om kommentaren är posetiv eller negativ.
Jag kan oxå säja att när jag körde ut utan att stanna var det inte nån fara för nåns liv. Jag kom inte precis i 150 km/timme.
Ja lite roligt är det att man kan väcka nåns känslor.
Vad tycker ni om att folk skriver anonymt när dom kommenterar?
Nu ska jag koja lite innan jobbet.
Tjing på er alla!

Less less less

Ja så hade man klantat till det igen. Vi var på väg på teater träning i kväll & jag körde av E4an utan att stanna vid stoppskylt. En bit bort stod en mc polis så ni förstår hur det slutade. 2500 kroner fattigare! Skit kul nu när semestern närmar sig.
Så nu sitter jag på jobbet & är en "aning" less.
Har inget mer att blogga om....blä kan jag bara säja.

gäsp

                                                                        
 Så där känner jag mig i dag...nja kanske inte riktigt.
Går på lång vecka nu, mån, tis, fre & lördag natt söndag har jag tagit ledigt. I morgon kväll har vi ingen teater träning & jag vart glad eftersom Sverige spelar sin första EM match. Då upptäckte jag att jag jobbar. Va typiskt men inte så mycket man kan göra. Bara gilla läget så att säja.
Nä nu blir det kaffe här.
Over and out!

Sängen

Den ska jag dyka ner i nu tror jag. Är sååå trött.
Jobade i natt & sov inte så mycket i dag typ 4 1/2 timme. Sedan var jag & hämtade Inger för det var som jag skrev i går teater träning. Vart en hel det väntan för tydligen hade inte en del läst mailet från peder ordentligt. Vi skulle köra igång kl 15 men en del trodde det var kl 16. Snacka om dö tid. Man blir rätt less att bara sitta & vänta. Körde igenom hele teatern med en del avbrott. Vi var hemma strax före 20 så det har bara blivit soffan i kväll. Slö tittat på tv & fikat lite.
Men vet ni vad...det regnar. Härligt för det är på tok för torrt & risk för bran på många ställen. Känns friskt ute efter regn.
Nä nu ska här sovas.
Natti natt på er!
                                                  

Fläkt

Har varit ute mest hela dan & njutit av vädret & läst manus. Vart lite solning oxå för i dag fläktade rätt bra annars har jag inte tålamod att ligga & steka mig. Pluggade manus så nu tror jag allt sitter, hoppas då det i alla fall.
Bjöd in Åsa på middag & hon hade med sig glass åt oss till efterrätt.
Sedan vart det sängen & sova lite eftersom jag jobbar igen åt en tjej i natt. Nu är det bara Ingrid jag är skyldig en natt. Bäst är när man har till godo, inge kul att veta att man är skyldig. Fast det är ju kanon att kunna byta med varandra & kunna spara lite semester. Så man ska inte klaga.
I morgon eftermiddag är det teater träning, 15-20. Så jag funderar på att slänga ihop en sallad att ta med åt mig & Inger.
Nä nu ska vi arbeta.
Hoppas ni alla får en fin söndag.

Gott gotti gott

Var hos A-L & käkade grillat. Väldans gott kan jag säja att det var med olika såser & grösaker till köttet. Vi grillade majs oxå, inte så trevligt med allt gult mellan tänderna som blir . Tur det finns tandpetare....ha ha ha.
Vi vart sittande länge på altanen men i går vart det lite kyligt.
I dag var jag bjuden på dop men tackade & skickar present med Birgitta. I morgon är det Alnö & teater träning som gäller sedan jag sovit så det är bäst att jag kör igenom replikerna ordentligt sedan.
Sömnen blir det lite si & så med nu eftersom sov rummet blir rätt varmt. Känns lite svalare i luften i dag, skönt. Längtar faktist efter regn nu låter konstigt men det behövs.
Nä här kan man inte sitta.
Tjingeling på er.

Sova

Har inte kommit i säng än efter arbetet men tänkte jag passar på att skriva några rader innan jag dyker ner.
I går skulle pappa fyllt 66 år så A-L skulle åka på graven. Själv sov jag i går & sedan var det teater träning så det blev inte mycke gjort här. Sedan så orkar man inte så mycke i värmen.
I morse innan jag & Ingrid åkte från jobbet så hissade vi upp flaggan. När vi var klar tog vi & klämde i med national sången...halva Stöde vaknade väl & undrade vad det var för oljud...asg. Så nu har vi firat national dagen.
Ska till syster A-L & grilla i kväll, gott ska det bli. Bettan skulle hämta & skjutsa hem så då blir det vin till maten.
Vad har ni för er en dag som denna?
Själv dyker jag ner i sängen nu.
Tjingeling!
                                      

Inte som man tänkt sig

Ja det blev ändrade planer under gårdagen. Vart lite fixning hemma, iväg till A-L med Kruse medans vi drack kaffe ringde Peder vår regisör. Träningen inställd, vi kör onsdags träningen på torsdag.  Sedan vart det klippning & tillbaks till A-L på middag, lax, nypotatis & rom sås. Så jag hann hem & sov lite innan jobbet. Så skönt.
Nu sitter jag på jobbet & passar på att blogga lite.
Hoppas ni sover gott i era sängar.

Lite sov morgon

Det behövde jag i dag, vaknade vid 9 & trodde klockan minst var 10. Hade drömt en massa tok så jag var mer virrig än vanligt när jag vaknade. Nåväl låg & drog mig en stund eftersom jag har en hund som är lika morgon trött behöver jag inte rusa upp & ut.
Planerna för dagen är att fli undan lite, klippa mig, teater träning & sedan iväg & jobba i natt. Det är fulla segel kan jag säja om man vill....skulle helst sovit lite till. Nä nu får jag rycka upp mig. Solen skiner för fullt, vilket väder vi fått.
Ha en härlig dag nu alla.

Surströmmings rap & fisar

Ja så var man mätt & glad. Jag åt 5 surströmmingar så nu rapas & fiser man surströmming. Det är nackdelen när man ätit denna delikatess. A-L bjöd på god rabarberpaj till kaffet efteråt.
Kruse, Ratata & Pepsi har varit ute & härjat så dom sover nog gott i natt.
Hoppas ni alla haft en bra start på veckan.
Natti natt på er alla.
                                                                                   

Utmaning

Fick en utmaning av Sofie.

För 5 år sedan.
Jag flyttade ner en våning.


För 3 år sedan.
Var jag lite yngre...livet rullade på. Kan inte komma på åt speciellt.

För 1 år sedan.
Var jag på Kreta.

För 3 månader sedan.
Rackarns va svårt....jobbade & svor över halka kanske.

För 1 1/2 månad sedan.
Min mamma dog.

I går.
Kom från stugan & mellan landade hos Birgitta innan teater träningen.

I morgon.
Har lite uppdrag sedan teater träning.

Om 1 år.
Om ger jag mig bara med släkt & vänner som inte suger energi ur mig. Njuter av livet.
 

Vilket enormt minne man har, la på en punkt (1 1/2 månad).
Jag utmanar ingen speciell men känner nån sig sugen så tutta & kör.

Underbart

Har varit i stugan några dagar & njutit av solen. Klippte gräset, planterade, grillade & bara mojsade mig. Inte dumt alls kan jag säja.
I går var det teater träning & tyvärr dök inte han som ska spela Alfred upp så Peder ringde en ny kille som vi hoppas kan tänka sig att ställa upp. Inte långt kvar till premiären nu...22/6 smäller det. Tror det ska bli bra, brukar ju alltid vara lite kaos innan.
Nu ska jag ta & sätta lite fart här hemma, stack & lämnade röran i torsdags.
Men vet ni vad jag ska äta i kväll.....surströmming. Mums va gott. Det var A-L som kom med förslaget, hon hade flera burkar kvar sedan i fjol.
Hoppas ni njuter av solen nu alla.

RSS 2.0