Middag

Ringde Maria i morse & sa hon kunde komma & käka, tänkte göra tacos. Fast när jag vaknade i dag så ringde Sussi & sa vi kunde komma & göra pizza i bagarstugan. Så nu är tacos färsen klar, tar med den & har på pizza, sedan tog jag & gjorde lite pizza sallad. Nu återstår det bara att göra guacemole, tänkte att vi kan knapra taco chips med det medans vi gör pizza. Tänk vilken tur att man har vänner. Vad gjorde man utan dom kan man ju undra. I morgon blir det Mittmarken med min vän AnnaKarin, vi handlar nästan samma saker, feta ost & chocklad munkar. Sedan  kan det bli lite annat oxå.
Nä nu ska jag göra klart & invänta Maria.
Må så gott alla vänner i cyber världen & ni kom ihåg att vara rädda om era vänner, ta dom inte förgivet.

asg

image49
Tog den av ejmis

Nejjjjjj

Fy vad hemskt...var ut till bilen med några grejor nyss. Kände på framrutan & det var FRUSET!!!! Är det bara jag som tycker det är tidigt med frost? Känns liksom lite för tidigt för det.
Åter till plikten!

Hemma igen

Ja då var man hemma igen efter några dagar i stugan. Vi var ju & käkade med mamma i söndags på Piren ute på Alnä. Det kan jag rekomendera. Vi åt skärgårds buffe, alldeles lagomt stort med lite kallt först & sedan gratäng & fläskfile. Mätt & glad åkte jag till Roger & Helen sedan & fick min påtår där. Sedan styrde jag mot Stugan, vart lite sent, var inte uppe fören strax efter 21. Hade lite otur med vädret, måndag & tisdag regnade det ordentligt. Fast det gjorde inte så mycke, låg i soffan & tittade på friidrotten & eldade i öppen spisen. Snacka om mysigt! Nåväl onsdag klipptes gräset & fixade med lite annat ute. Hann även besöka Hanna & Tommy & deras barn även Ulla fick besök av mig. På tisdag efter middag gjorde jag mig en tur in till Sollefteå, shopade lite & fick tag på lime gröna ljus lyktor för 10 kronor. Snacka om att jag vart nöjd. Åkte in till mammas faste & bjöd henne på fika, lite tragiskt för hon visste inte vem jag var först. Tänk att det ska behöva bli så.
Nog om mina dagar i stugan. Jobbar i natt för Ewa, hon & Åsa drog till Cyper i måndags. Så dom har sluppit allt regn...fniss. Fick ett sms i dag & dom hade det ordentligt varmt.
Nä nu får ni sova så gott....plikten kallar.

Kanon kul

Hade en jätte kul kväll hos Lena & Larsa. Vi var indelad i lag & fick leka, tips slinga & även lite praktiska övningar. Sista greje var att vi skulle göra en dessert, den som vi skulle ha till kaffet. Det var en bananasplit vi skulle göra, jag & Ulf fick göra det från vårt lag. Vi VANN! Tyvärr hade jag inte kameran med, klantigt som bara den. Det var ju även venissage där i smedjan, jätte fina grejor. Lena, Larsa, Ann & Maria ni är så duktiga.
Ja det var lite om kvällen. Nu måste jag ta & sätta lite fart, vi ska ju ut & äta med mamma & efter det åker jag till stugan några dagar. Så nu blir det med andra ord inget bloggande på några dagar.
Kram på er alla!

Hello

                                                 image48
Har jobbat i natt så jag har sovit ända till halv 2 i dag. Vaknade då av att en traktor körde fram & tillbakar, lite irriterande. Men nu ska jag inte gnälla..*L*
Jag & Kruse ska ta & gå ut en stund så han får härja av sig lite. AnnaKarin kommer & hämtar mig sedan, hon ska skjutsa mig på kräftskiva. Vilken pärla hon är! Kräftskivan är hos Lena & Lars men man kunde tro den skulle vara på nåt stor gård i hälsingland för på inbjudan stod det att det var på Bjälkströms gården. Ja dom kan då få till det. Blir nog lite blandat med folk & det är ju kul, inte bara såna man känner. Om jag känner dom rätt så har dom nog hittat på en del hyss.
Hoppas alla får en trevlig lördag kväll...det tänker då jag ha.

Mycket nöjd

I morse blåste jag iväg till Birsta, stod där & hängde nästan på låset. Först var det IKEA, fick tag på dom där lime gröna glasflaskorna som jag ska ha blommor i på mitt kalas + lime gröna tabletter. Nu fattas bara lime gröna ljus lycktor men det fixar sig, det är ju en månad tills jag ska ha mitt kalas. Om inget annat blir bra så blir bords dekorationen fin...fniss.
Sedan var det bolaget, måste ha nåt att läska mig med när jag ska på kräftskiva i morgon. Så det vart Killkeny & en flaska röd vin. Skulle väl köpt vitt vin men det är liksom inte min grej, tycker det smakar jäst. Nää tacka vet jag ett gott röd vin...*L*
Nu är det bäst jag går & tittar till Kruse, vi är" barnvakt" i dag åt Larry 4 månader. Han är en shäffer, en stilig kille. Kruse försöker tukta så gott det går. Dom är för roliga.
Kanske blir det update senare.
Ha en trevlig helg alla!245221-18

Natti natt

I kväll åkte jag bort till min kamrat AnnaKarin, vi satt på altanen & njöt av den härliga kvällen med en kopp kaffe. Vi satt & surrade & tittade på Kruse & Indra som härjade hej vilt. Vilka energi knippen.
Fast nu blir det sängen & lite läsning.
                                                                                               245221-17

Vatten över huvdet

När jag kom hem från mamma så tog jag & klippte mitt gräs. Sedan fick jag ett tokryck, jag var till Rut vår granne & lånade häck saxen. Vi i vårt hus har bara en liten bit häck kanske två meter men ack så vild vuxen. Denna gav jag mig på med liv & lust, var lite orolig ett tag att det skulle bli kaos. Det vart inte vackert men bättre tycker jag i alla fall. Åsa & Emelie for iväg & köpte glass, har man inte dom bästa grannar så säj. Tur i dag oxå. Emelie kom ut med melon åt oss oxå. Nå väl häcken lever än så länge & jag oxå men jag ska erkänna att man blev trött i armarna även om det inte var en jätte häck. Jag blir nog ingen trädgårds mästare i alla fall. Har nog inte den falenheten. Tänkte ett tag om man skulle format häcken till en figur...fniss...skoja bara.

Nu så har jag fått mig en förtjänt dusch. Så nu blir det nog slappa resten av kvällen.

På återseende.245221-19


Underbart

Kan man bli annat än glad när man ser vädret. Vaknade strax före 9 & solen sken & glad vart jag.  Klev upp & fixade lite för att sotaren skulle komma & ta fläkten. Sedan så satt vi ute jag & Kruse, jag med en kopp kaffe & njöt av solen. Emelie kom så vi satt & surrade lite, efter en stund kom även Åsa. Hon har jobbat i natt. Nå väl till slut kom vår sotare & fixade våra fläktar. Rätt bra för jag kom mig för att torka krydd hyllan & det var då välbehövligt...fniss...det var ett tag sedan.
Men visst har jag väl rätt att man blir på bra humör när man vaknar av att solen skinner & man kan ta en kopp ute i det fria. Man ska njuta även av det lilla tycker jag. Ni kan väl skriva & berätta vad som gör er glada.
Nä nu ska jag åka & få en kopp kaffe hos min mamma:
Njut nu alla där ute!

Tur som en tok

I dag skulle jag inte sova så länge för att jag skulle på ett möte kl:13. Tyvärr så slog jag av klockan när den ringde 12, vaknade var klockan 12:24. Oj vilken fart det vart här, snabb tvätt på med kläderna & ute genom dörren. Naturligtvis stack Kruse ner i källaren, dörren där var öppen & det visade sig att Åsa var ute & tvättade bilen. Hon hade sin mammas schäffer valp här, Larry 4 månader. Vilken goding kan jag säja, snygg som bara den. Åsa & Emeli sa att Kruse kunde stanna med dom. När jag några timmar senare kom hem så var dom inne, Åsa & Emeli satt & käkade middag & jag som har tur som en tok blev bjuden på mat. Vilka grannar man har, jag som inte haft en tanke på middags mat. Tänk vad det är skönt att få sätta sig vid dukat bord.
Nu ska jag bara ta det lugnt i kväll, sparar min gräsklippning tills i morgon.

                                                   image47

Så skönt

Sov som en stock fram till 14:30 & det var så skönt. Sedan när jag vaknat riktigt åkte jag & Kruse upp till skogen där vi gick en sväng. Försökte träna lite med klickern där men det var inte så lätt ska jag säja. Alldeles för mycke att lukta på & att utforska. Efter det for jag in en sväng till Sofie som stod & stekte köttbullar. Där får dom det mysigt, vart lite avis på altanen måste jag erkänna. Visst har jag ute plats oxå men inte tak. Fast man kan väl inte få allt här i världen. La mig & tänkte vila en stund men kunde inte komma till ro riktigt. Var lite irreterad undra vad det berode på, vet det själv. AnnaLena ringde så vi skjuter på hund kursen den här veckan för att hon fyller 40 i morgon. Tur att jag kan säja ett tag till att jag är "bara" 39 år...fniss.
Nä nu får det nog bli duschen.
Ha de där ute i cybern!

God morgon

245221-21
Nu ska jag snart få åka hem & sova & det känns himmla skönt. Ni får passa på att njuta av vädret ser ut att kunna bli fint i dag. Nu blir det hem, rasta hunden & hänga tvätten innan jag dyker ner i sängen.

Jobbar

Nu har jag gått på lång vecka fast jag har tagit semester lördag & söndag natt. Lördag ska jag på kräftskiva till Lena & Larsa. Söndag ska vi ut & äta med mamma, det är en present till henne från oss barn. Vi ska ut på Alnö på nåt som heter Piren. Har aldrig varit där så det blir spännande. Det var visst skärgårds buffe, låter smaskens i alla fall. Därför blir det ingen lång vecka, bara tre nätter. Ska höra om jag kan sova hos min syster i Timrå på söndag eller oxå åker jag direkt upp till stugan på söndag kväll. Tänkte vara där några dagar, blir kanske sista gången för i sommar. Sedan är det bäst att jag börjar ta itu med mitt 40 års kalas. Lite är förberet men tänkte börja handla lite till den. Tänk att man ska fylla 40 år...kan man inte tro...fniss. Har varit & tittat på säng så det blir till att önska sig present kort. Är så less på min gamla säng & en av bottnarna börjar bli uttjänta. Skulle väl ha skiftat dom med jämna mellan rum men det har jag bara gjort kanske två gånger. Så bökigt att göra, nog med att få upp dom för att damsuga. Ramen + botten som är ok tar vi nog upp till stugan, där finns det annan botten att lägga i så det blir nog bra.
Nä nu ska jag umgås med min kollega Anette som är tillbaks efter semestern.
Hoppas ni sover gott där ute.

Nu så

Nu börjar det bli nån form av ordning i mitt hem. Ska åka en sväng på byn & ta det sista när jag kommer hem. Luktar så gott nu. Tyvärr är jag väl ingen ordnings människa så jag brukar få lite stökigt på en gång. Men vad är det man säjer...Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete....fniss.
245221-16 Så kan man ju oxå säja...asg.

Ja då var det dax igen!

                                                                    image43
  

Känner mig väl inte riktigt så där som på bilden...men lite likt är det...fniss. Jag håller på att testa mitt nya damsugar munstycke i dag. Det måste jag säja att det går lätt över golvet så jag är nöjd med det. Har hålt på så länge & skulle köpa ett sånt för alla lovordar det.
Kruse blir bara bättre i sitt bakben trots att han lekte rätt mycke i går, först var vi ju hos AnnaKarin så han & Indra får runt ute på gården sedan var vi till Sussi & då vart det lite lek där oxå. Jag & AnnaKarin var ju på marknaden i går & shoopade lite, vi hann med Birsta oxå. Jag var & mätte den där sängen så nu ska jag önska mig present kort. Bara för att klargöra så önskar jag mig inga trädgårds tomtar eller dyligt!!! Jag vet nog att en del funderat på såna men det är inget för mig..*L* När vi kom hem hade vi sån tur att Janne & barnen höll på att göra pizza så det var bara att sätta sig. Kanon gott, han hade köpt dom där färdiga bottnarna som man bara rullar ut. Kan rekomendera dom inte dumma alls.
Nä gott folk nu är det väl bäst att jag fortsätter köra damsugaren.
Ha de gott i värmen.

Marknad

image44
Hoppas att alla sovit gott i natt. Det har jag i alla fall, sov en stund på soffan oxå så att jag missade slutet av Rebus. Nu hade jag sån tur att Mia tittat på det så hon berättade upplösningen. TACK Mia!
Nu ska jag & Kruse åka bort till AnnaKarin för att hon & jag ska på Selångers marknad kanske ska man fynda nåt.
Unndrar hur makarna Gradin mår i dag, jag hoppas dom fick en perfekt fest.
Ha en underbar dag & njut av livet.

mmmmmm

Och så levde dom lyckliga i alla sina dagar! Så brukar det ju vara på slutet i sagan när pojken & flickan fått varandra. Jag åkte i god tid för att kunna smyga in i kyrkan & så var det låst när jag kom dit. Fast då kom en kille & sa att prästen kommer strax & öppnar. Gick direkt upp till läktaren & satte mig. Jag hade sån tur att tjejen som skulle sjunga solo skulle repa med pianisten så jag fick sitta & njuta av sången. Vips så var det dax för vigsel...huga va fint. Vart alldeles tjock i halsen när brudparet kom uppför gången. Det är nåt väldigt specielt med bröllop. Anita satt med mig på läktaren, nja satt hon stod nog mest & filmade. Allt var så fint kläder, håret på bruden, blommorna & deras flickor var så söta. Ja alla var fina! Jag & Anita smög ner under sista psalmen så jag tog ett kort när dom är på väg ut. Sedan smet jag iväg. På parkeringen stod Sussi, Helen, Jenny & Stig med hästarna. Vagnen var pyntad & hästarna var nybadade. Sa till Sussi att jag inväntar dom vid Huberget. Där stod jag med aftonbladet i händerna & läste medans bilar passerade. Då slog det mig Inte kan dom väl ta E14 dom måste ha tagit bakvägen vid Huberget. Ringde Sussi & så var det, tokigt värre vart det. In i bilen & iväg kom i kapp dom så vi fick fota igen. Vad är det man säjer slutet gott allting gott. Nu är dom gifta i alla fall & jag hoppas dom njuter av kvällen.
Det var lite om min dag. I morgon blir det Selånger med AnnaKarin.

Härlig dag

Har bestämt mig att inte lägga ner energi på det som vart i går när vi var ut med mamma. Vi hade trevligt vi som var där i alla fall.  Nä här ska de vara posetiv energi. I dag ska jag gå & smyg titta på ett bröllop. Det är mina grannar Carolin & Daniel som ska gifta sig. Jag frågade Carolin om det var ok att man kom till kyrkan & tittade & det fick jag så gärna. Bäst att ta med en näsduk, man blir lite överväldigad när man sitter där & ser hur vackra brudparet är. Brukar kunna komma en tår när man är på bröllop. Jag hoppas att dom får en härlig dag & en kul fest & att dom njuter av den här dagen.
Rapport kommer senare. 
                                                                                                      image46

Kina mat

I kväll har vi varit med mamma på kina resturang. Det var jag & min syster AnnaLena , mamma & fyra av hennes fem assistenter. Maria som skulle sluta kom inte. Hom sms att hennes sambo måste jobba...hm tror inte riktigt på det. Marie som jobbar hos mamma fick smset frågade om hon inte kunnde fixa barn vakt  hon svarade visst kunnde hon det men kännde inte för att gå ut & äta med sina arbets kamrater. Dålig still att inte kontakta mig eller min syster tycker jag. Även om man inte gillar sina kollegor så tycker jag för mammas skull kunnde hon svalt sin stolthet & hängt på. Jävla dålig stil tycker jag. Kommer att ringa henne  när jah vaknat   & prata om det. Nå väl vi hade trevligt i alla fall.
Nu blir det bingen. Natti natt alla!

Aj då

Vilken klant jag är, er jag utmanat skulle jag väl ha skrivit att ni ska titta i min blogg. Men ni är ju så smarta så det fattade ni själva. Ni får komma ihåg att jag inte har bloggat så länge.
Sov gott ni som får sova själv är man på jobbet.

Utmaning från Sofie

Har fått en utmaning från Sofie.
* Först regler, sen fakta/vanor.
* Bloggaren skriver ner åtta fakta/vanor om sig själv.
* Den som blivit tagged/utmanad skriver en egen bloggpost om sina åtta vanor/fakta & skriver in dessa regler.
* I slutet av bloggen väljer du ut åtta personer som du utmanar & skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar i deras bloggar så att dom vet att dom blivit utmanade & bör läsa din blogg.

Fakta/vanor:
1: Jag är maniskt rädd för råttor, kan inte se dom på bild ens.

2. Jag undviker att gå till tandläkaren för jag har svårt med att ha nån grävandes i min mun + att det gör ont.

3. Jag hatar sprutor av alla slag.

4. Jag är dålig att stava, väldigt svårt för dubbelstavningar.

5. Jag älskar att läsa böcker, måste alltid läsa lite innan jag somnar.

6. Jag är egentligen katt människa men har nu skaffat hund.

7. Jag älskar att spela apa, är med i en teater grupp.

8. Har glasögon men använder dom aldrig.

Jag utmanar ejmis, Mia, Kiia, Madeleine, Anna, Erkan, Mimi & Miriam

Trötter

På tisdag kväll kom vi hem från stugan jag & två av mina syskon barn. Vi hade det riktigt mysigt men det vart ingen eldning i öppen spisen. Jag trodde det skulle vara kyligare inne i stugan men det var 19 grader på söndag efter middagen när vi kom upp. Vi fixade lite & ordnade lite käk, själv somnade jag i soffan flera gånger så dom knuffade i mig...fniss. På måndag var det dugg regn så inte förren mitt i dan vart det gräs klippning, jag klippte lite först sedan tog Bettan över & jag & Matilda tog bort lite sly mm. Sedan tog vi oss en promenad till Hanna & Tommy & deras barn, Ulla kom oxå. Där fick jag en tidig födelsedags present av dom alla. Hanna hade varit på akution & köpt massa böcker åt mig. Vilken tur man kan ha. Typiskt nog så var det jätte fint väder när vi skulle åka hem på tisdag. Innan vi åkte bjöd jag tjejera på lunch på cafet. Vi njöt av den härliga maten alla tre...mmmmm. Bettan fick övnings köra med mig ända till Timrå, lite svettigt ibland men det gick kanon bra. Birgitta, Johanna & Adam kom hit & sov för vi skulle ha kalas för mamma på onsdagen. Mamma fyllde 65 år i går så vi firade med presenter & både smörgås tårta & prinsses tårta. Av oss barn fick hon likör, ett tenn halsband, en vacker blommbuket + att vi ska ut på middag den 26 på hemligt ställe. Sedan fick hon lite annat en duk av barnbarn, likör & blomster checkar av fastrana & en kusin till oss, en dvd av Chatrin & Patrik m fam + ett fotografi av Melvin, blommor & blåbärs paj av Karin, Ulf, Alice & Olle, Hemmets hjornal för ett helt år av sin personal. Nu har jag säkert missat nåt, skulle få mer gäster i dag. Hon såg så nöjd ut & var på bra humör hela tiden.
I går kväll var vi ju på hund kurs jag & Kruse. Lite besvärligt i går för att Kruse är halt på ena bak benet så det hade inte blivit nån längre promenad så han var hel tänd. Vi gjorde en del övningar & dom gick riktigt bra, vi får träna mer så ska det nog bli bra. Fick en del bra tips av Carita.
Nä nu ska jag ge mig iväg ut.
Ha det så bra alla & ta hand om varandra!

Hemkommen

Nu är jag hemkommen från stugan. Jag, Matilda, Bettan & Kruse har haft det bra men tyvärr ingen sol på måndag. I går när vi skulle åka hem kom den...typiskt.
Nu har jag inte tid att skriva mer ska fixa lite sedan ska vi till mamma för hon fyller 65 år i dag.
Vi hörs!

nattänglar

En gång var det en tant som kallade oss för nattens änglar. Det tyckte jag var så gulligt sagt, man får för det mesta uppskatning för vårt arbete. Så nu sitter jag här & allt är lugnt än så länge.
I dag åkte jag upp till Torpshammar när jag vaknat. Det var en fotbolls cup för slocknade stjärnor. Tyvärr var det väl inte så mycke folk, vare sig spelare eller åskådare. Tror det var lite dåligt organiserat efter vad jag hört, men jag hoppas det blir bättre nästa år. Kanske man törs vara med då, tyvärr har jag en fotled som spökar efter min "karriär" som fotbolls spelare. Roligt var det att få träffa lite gammla spelare. Kruse lyckades kliva ner med tassen mellan bräderna på läktaren & skrek så folk trodde väl att han vart missshandlad minst. Verkar som att det gick bra i alla fall. Klämde hela vägen från tasse upp till låret men han reagerade inte. Fast han håller gärna upp den tassen när han står men använder den när han springer. Ja de kan ju inte vara så alvarligt å men bäst att hålla koll några dagar.
I morgon ska jag inte sova så länge, Lennart skulle komma med Bettan vid tolv tidden för vi ska åka till stugan några dagar. Vi mellan landar hos Birgitta & hämtar Matilda. Måste upp & klippa gräs & se hur det vart när träden kom bort. Vi måste väl kanske dra lite ris oxå. Ser fram emot att få åka dit några dagar & ha lite mysigt med mina syskon barn.
Så nu blir det nog inget bloggande på nån dag. Kommer nog hem på tisdag kväll.
Ta hand om varandra & kom ihåg att man inte vet vad som väntar runt hörnet.

Hoppsan

I dag vaknade jag vid halv två, kännde mig utvilad så jag klev upp. Ringde en arbets kamrat som är sjukskriven för vi hade bestämt att jag skulle hälsa på. Jo de var ok men dom var i sundsvall. Bra då hinner man ju duscha tänkte jag. In i duschen det bar gjorde hår inpackning & la en ansikts mask. Sedan satte jag mig i soffan med ett badlakan & läste text tv. Då ringer telefonen, det var Camilla som jag gått i skola med. Hon funderade om hon väckt mig nej då sa jag. Då säjer människan att hon står utan för huset där jag bor. Hjälp hann jag tänka. Som tur var det bara hon & hennes dotter resten av familjen var hemma i Stockholm. Låste upp & sprang in i duschen. Dom hade varit i Stöde & badat & bara tog en rövare när dom passerade så dom skulle bara morsa. Kanon kul att vi fick träffas även om bara för en kort stund. Ska kanske träffas i morgon igen för det är en fotbolls cup i Torpshammar för slocknade stjärnor. Nog om detta sedan bar det iväg till Irene & hälsade på. Det var kul att surra lite. Vart där i nästan tre timmar sedan sa jag att jag måste hem & sova lite middag. Skulle ju jobba i natt så det var nog bäst.
Vi har haft det lugnt än så länge i natt så jag tror jag ska läsa lite nu i en bok jag tog med.
Kan upplysa er att det regnar lite ute. Känns friskt & skönt ute inte så kvaft.
Sov gott ni som får själv har jag några timmar kvar.
Natti natt

mmmm

                                                                                             image45

Tänk att det kan vara så skönt att få komma hem & koja. Kände nu på morgonen att jag längtade hem till sängen.
Så nu säjer jag god natt eller kanske bättre med god morgon!

Oj va dagen rusat iväg

I dag har dagen bara försvunnit vart vet jag inte. Åkte & hälsa på mamma, där var det Veronika som jobbade. Vart en stund & surrade på men sedan åkte jag så mamma skulle få duscha. Hon & Veronika skulle på bingo i kväll. Efter det var jag in till faster AnnaLisa en stund. Hon låg på soffan så då blir man fundersam men det var inget alvarligt. Mådde lite illa det kan ju bero på att det varit så varmt några dagar. Sista anhalten vart Sussi & Ronny, skulle låna en bok av Sussi. Dom skulle ta tåget till sundsvall & gå på drakfest. Lät mysigt att bara gå & strosa. Nu fick vi lite bråttomt när vi kom hem...bara varit lata i dag så då vart det gräsklippning. Så skönt & fint vart det. Tränade lite med klickern på Kruse, fungerade faktist bra. Var & pratade lite med Rut oxå för hon var nere & fiskade men utan resultat. Nu ska vi ta & sova en stund för det regnar ute & jag ska jobba i natt.
Ha de så bra alla i cybervärlden.

Grrrrrrrrrrr

                                                                                                    

                                                                                               image44
 Vaknade av ett ljud som trängde in i min hjärna. När jag vaknat ordentligt förstod jag vad det var, en trimmer. Dom var & slog inne på kraftverks området. Det måste vara det värsta ljud som finns. Nåväl jag kom ju upp i bra tid i alla fall.
Nu ska vi ta en promenad jag & Kruse. Tänk vad han sovit, var ordentligt trött efter hundkursen.
Hanna talade om att dom läser min blogg så dom har koll på vad jag har för mig. Nu hoppas jag bara att ni som läser även skriver kommentarer oxå. 
                                                                                                      


En härlig dag

Det är inte kul att vakna & man är alldeles svettig. Masade mig upp & tog en kort promenad med Kruse & sedan skulle vi gå ut & sola lite. Tog med min bok & la mig ute då kom det ett sms, Mariana som ville kolla om jag var hemma. Hon kom fräsande på cyckeln så det vart kaffe på ute platsen. Roligt att sitta & surra med henne lite. Innan Mariana kom så fick jag se nåt konstigt på Kruse, nej kan det vara möjligt - en fästing. Panik utbrött. Började kolla internet om fästingar, ringde Sussi. Fick ingen kläm på vad det kunde var. På eftermiddagen slog det mig Ingrid & Nisse kanske kan se om det är en fästing. Åkte dit & Nisse kollade men han sa att det var ingen fästing. Puh vad skönt vart lite orolig måste jag erkänna. Vi har funderat & det kan vara en vårta som gått sönder. Kruse var jätte nöjd för han fick ju leka med Bessan. Sedan ikväll har vi varit hos AnnaLena på hund kurs, tyckte själv att det gick riktigt bra. Vad gör inte Kruse  för lite korv...fniss. Hanna som jag umgås med när jag är i stugan ringde oxå i dag. Dom var hela familjen nere i viken & badade. Hon berättade att Tommy tagit ner träden som vi ville ha bort. Så det blir spännande på söndag att åka dit & se hur det vart. Så jag & Bettan får väl dra ris när vi är där.
Nä nu ska jag slappa i soffan en stund.
                                                                                                         245221-17

Svettigt

Vaknade vid 6 tiden av att jag var alldeles svettig, inte skönt. Var upp & tog lite kall vatten & blaskade av mig. Nå jag somnade igen så det var tur & vaknade vid 9 tiden. I mitt sovrumm så kommer solen rätt tidig & ligger på. Funderar på att kanske ligga i vardags rummet under takfläkten. Nog om vädret nu ska vi gå en sväng, blir bara en kortis nu för det är varmt för oss båda.
                                                                                            image42

Men nu är det varmt

Ja nu kan vi inte klaga på att det är kallt i alla fall. Vilka dagar vi fått bara att passa på att njuta vi som gillar värme.
I kväll kom min kusin Helena & hennes man Peter, dom hade varit snälla & köpt hund mat åt mig i stan. Så vi tog oss lite kaffe & surrade en stund. Vips knackar det på dörren & min kära kamrat AnnaKarin kom. Janne hade bänkat sig för att se DN galan så hon rymde till mig. När hon skulle åka skulle vi försöka fälla ihop hundburen som jag fick låa till Kruse. Tyvärr gick vi på en nit, gick inte att fälla ihop hur än vi försökte. Måste ha erjat(vett inte hur det stavas) fast på ett ställe så den vart kvar. Janne får komma & försöka nån dag.
Nä nu ska jag slappa en stund i soffan innan jag kojar.
                                                                                                     image28

Vilket väder

Snacka om kanon väder i dag. Sov inte så länge pga mobilen ringde men det var så varmt inne oxå. När vi varit ute & gått en sväng så styrde vi bilen till Ewa. Bissan & Kruse skulle få träffas, var väldigt spännande eftersom Bissan är den bestämd tjej. Inte var det några problem dom härjade på ute & Bissan rev ifrån när det vart för mycke. Vi tog en promenad i skogen med dom trots värmen, var skugga & skönt där i skogen. Sedan när vi kom hem så har vi bara varit lat, Kruse var trött förstås & jag hade nog sovit lite för lite men sånt är livet. Nu tror jag vi ska gå ut & sätta oss i kvälls värmen.
Njut av dessa dagar nu!
                                                                                                          image39

Marknad

Jo det vart marknad men oj vad det är litet nu jämnfört med hur det var förr. Nu börjar man bli gammal när man jämnför gammla tider...*L* Nåväl jag AnnaKarin & hennes familj gjorde av med några timmar där. Köpte kryddor & solglasögon. Sedan åkte vi hem till dom & grillade hamburgare, så gott så. Mätt & glad får jag hem & tog en tuppaluppa innan jobbet. Vi hade det rätt lugtn i natt på jobbet satt ute en stund & den varma sommar natten, otroligt skönt ute. Nu har vi sovit en stund så det är bäst att ge sig iväg ut med Kruse.
                                                                                                      image43

Kanske marknaden en sväng

Vart uppe & såg en film så jag tog lite sov morgon i dag. Tur att Kruse är lika duktig som mig på att sova...*L*
Ska dra på mig några kläder & gå ut med honom sedan blir det ev en sväng på marknaden i dag med AnnaKarin & hennes familj. Klåda blir bara bättre & bättre men jag ser ut som en prickig korv.
                                                                                                      image42

Små tråkig dag

I dag har jag haft en små tråkig dag, inte gjort nåt speciellt alls. Började med en promenad med Kruse, sedan vart det tvättstugan. Klockan 15 skulle jag hämta Matilda vid bussen, Lena (min brors sambo) skulle hämta henne här. Lena & Gustav hade redan kommit när vi kom hem till mig så jag vart lite bryd, trodde dom skulle komma senare eftersom jag skulle hämta Matilda. Matilda & Gustav lekte lite med Kruse & hans nya boll, han fick den av Birgitta när han fyllde 1 år. Var på affärn en sväng innan jag satt mig i lugn & ro & slappade. Jag hade köpt aftonbladet, bilagan som är på lördagar innehåller korsord & jag klara att lösa dom. Inte illa...men det är bara dom lättaste men en då. Känner mig så duktig. Jag lyckades somna i soffan i över 1 timme när jag skulle se en film tidigare i kväll så nu får man väl hålla sig vaken halva natten.
Tja det här var lite av min lördag....inte mycke som hänt. Jo föresten min klåda är mycke bättre i dag. Så det är jag sååå tacksam för.
Ska sätta mig med en god bok nu tror jag så jag önskar alla läsare av min blogg en god natt.
                                                                                                 image41

Städning

Idag försöker jag göra lite nytta här hemma. Fick ringa vårdcentralen i morse ang mina eksem, docktor Bodil sa att dessa var ovanliga när man hade körtelfeber. Fast jag är ju lite ovanlig...fniss. Så det blir inge jobb i helgen för mig. Var in sedan en sväng till Carina på lite fika, vart lite surr där. Sedan vart det en tur till AnnaKarin, gjorde mig skuldfri där. Hon skulle till stan & gå ut med sitt tjej gäng, på kina så man blev lite avis. Stannade så hon kunde åka fram med mig till tåget. Så eftersom jag varit ute på vift hela eftermiddan så blir det till att städa här i kväll. Tänk vilket roligt fredags nöje man har. Bäst att sätta fart så jag inte behöver hålla på halva natten.
Vi hörs!

Klåda

Håller på att bli tokig eller ska man säja tokigare. Har en klåda som inte är av denna värld, får fixa nån alsolsprit eller kanske salubrin & badda mig med i morgon. Kliar mellan tårna så snart är jag nog utan skin där. Fast det går väl om sig inget livs hotande.
Var upp en sväng på apoteket i Fränsta & handla lite alvedon. Var in till mamma en sväng & hon skratta åt mig när jag berätta vad jag fått för fel. Snacka om snäll mamma. Min mamma bor på servichuset men har personlig assistent efter att ha haft en stor strok för tre år sedan. Tyvärr satte det sig på talet så det blir mest ja & nej fast ibland kommer det nåt ord. Hon förstår allt men ibland så svarar hon fel men man ser på henne vad hon menar. Hon sitter i rullstol för hon är förlamad i höger sida. Fast hon har det så bra hon kan i den situationen hon hamnat i. Måste ju säja att hon är med oss på det mesta, kalas, student, bio, åker till stan & hon var ju upp till stugan med oss döttrar i 4 dagar. Man såg att hon tyckte det var härligt. Tänk vad saker & ting fort kan förändras. Tänk på det att man aldrig vet vad framtiden kommer med.

Nåt fel är det

Har sovit som en kratta i natt, vaknade flera gånger så vid 5 tiden gav jag upp. Klev upp & gick till soffan för till tvn brukar man ju somna om men ack nej. Få se om jag kan somna en stund sedan för jag känner att jag fått för lite sömn. Inte kan man ringa till nån & surra heller den här tiden på dygnet. Kruse han sover minnsan som en stock, snarkar & verkar ha det skönt. Tror att hund kursen tog musten ur honom. Det verkar bli spännande i alla fall. Vi skulle träna med sådana klicker till nästa gång så det var tur att jag köpte en på Arken när jag var in dit. Så nu ska det bli träning här. Bra att få lite tips att träna hans hjärna så det inte bara blir promenader & lek hemma. Fast träningen är ju oxå en form av lek. Tänk vilken tur att jag fick för mig att bli hund ägare. Många undrar om jag inte ångrar mig men det gör jag inte. Jag vet att en del vart fundersam när jag skulle skaffa hund eftersom dom vet att jag egentligen är katt människa. Fast det är så att i min ungdom var jag ju mycke hos Sussi (hon jag köpt Kruse av) & jag sa redan då att ska jag någonsin ha en hund så ska det vara en Rhodesian ridgeback. Så blev det även om det tog många år innan det hände. Får väl skylla på Maria & Åsa som lät mig se efter Gibbson förra våren några dagar. Då började jag tänka tanken på att skaffa hund. Hemma hade vi ju alltid hund men det var alltid jakt hundar & jag hade mina katter.
Nä nu ska jag gå & se på nyheter & kanske får jag sova en stund sedan.
Ha en bra dag & ta hand om varandra.

"Kissing disease"

Var på vård centralen & tog hals prov efter som när jag sovit klart idag känndes det som om jag hade halsfluss. Helt fel jag har fått körtel feber även kallad kissing disease, smittas via kyssar & pussar bla. Ja nu undrar ni väl hur detta gått till & det är ni inte ensam om. Måste ha legat latent i min kropp länge...*L* Nå väl sedan läste jag att det drabbar unga människor i åldern 10-25 år. Ja ni hör ju...jag är inte som andra. Man kunde även bli väldigt trött så jag tror nog att jag haft denna sjukdom i många år...fniss
Nä nu ska jag ta & varva ner en stund i soffan för jag är lite trött efter att jag & Kruse varit på hundkurs.

Trött

Orkade inte blogga nåt i går. Kom hem igår morse från jobbet trött som bara den. När jag sov som bäst vaknade jag vid halv ett, nån knackade på hos mig. Yrade upp & försökte hitta nån tröja att ta på mig, då slog porten igen. Grrrr tänkte jag & tittade ut, två välklädda män var det. Jag fick för mig att det var jehovas vittne så jag bryde mig inte, talade med min granne Rut & precis då knackade dom på hos henne. Hon gjorde som mig struntade i dom. Fast egentligen vet vi ju inte om det var jehovas. Skit detsamma.
Nu har jag kommit hem från en natts arbete & hoppas inget ska störa mig i dag. Har ont i halsen & känner mig lite små krasslig men ändå inte sjuk liksom. Det går väl om sig hoppas jag.
I kväll ska jag & Kruse börja en hundkurs & det ska bli spännande för vi har ju inte gått nån kurs förut.
Nä nu blir det bingen.
Ha så bra i blåsten som härjar ute själv ska jag på dejt med John Blund nu.

RSS 2.0