SEMESTER!!!

Nu är det semester & det känns jätte skönt. Ska snart göra mig klar & åka till stugan. Måste in på några ställen & handla efter vägen oxå. Måste ju köpa nåt åt Kruse, han blir 11 månader i dag. Eller vad säjer du Yvonne? Visst måste jag köpa nåt....asg
Så nu får ni ha de så bra så hörs vi när vi råkas.
Kram på er alla245221-20

7 timmar

Tänk att snart är det bara 7 timmar kvar till semester!!! Min stackars kollega får lyssna på mig när jag räknar ner hela natten...asg. Tänk vad lätt road man är ibland.
Har haft en härlig eftermiddag, åkte fram på Stöde & tänkte hälsa på folk. Hamnade hos Inger & Kent. Där vart det glass & kaffe, surrade på så det vart middag oxå innan jag åkte hem. Kruse härjade runt där som en vilde, hoppade i dammen & har nog skrämt slag på fiskarna som finns där. Vart en snabbis hem & sedan åkte vi till Kruses kompis Fender, dom ska ju inte träffas på ett tag nu. Fast jag hoppas att Åsa & Maria håller det dom lovat. En tur upp till oss i stugan.
Nu ska jag ha brandskydds rond med en vikarie från sjukhemmet.
Natti natt på er ute i cybern.

Askungen

Jaha då sitter man på jobbet, har inte fått varit på parken & svängt mina lurviga ben. Men jag får säja som Askungen -Vad är väl en bal på parken..den kan ju var tråkig eller....kanske underbar...*L* Hoppas ni som var där hade kul...nja inte för kul.
Ska inte klaga nu har jag bara drygt 14 timmar kvar sedan är det semester ända till 25 juli. Ska försöka börja packa lite när jag sovit i dag så jag kommer iväg skaplig tid på måndag. Tänkte inte sova allt för länge då. Blir nog i stugan hela semestern om inget annat händer. Som jag skrivit förut så ska mamma, AnnaLena, Birgitta & Adam komma den 2/7. Dom ska sova där i 3 nätter, gick ju bra ifjol så det ska väl göra det i år oxå.
Tyvärr har jag ju inte tillgång till nån dator då så det blir inget skrivit här då. Ev kanske jag går in på videoteket i Sollefteå dom har datorer. Så då kanske det kommer nån rapport om hur semestern är. Ska i alla fall bli skönt med semester, mycke läsa, promenader & njuta av livet.
Hoppas ni sover gott alla själv ska jag söka mig nån tidning att läsa. Bara 3 timmar & 45 minuter kvar av detta pass.
                                                                                                  245221-22
                                                                                                                              

Så var det midsommardagen

Jaha nu har midsommar afton varit & jag jobbade i natt & allt var väldigt lugnt. I går skjutsade jag hem Anette från Huberget, hon hade jobbat där hela dagen. När vi kom hem till dom så hade jag en sån tur att dom skulle till att grilla så då stannade jag & Kruse så vi fick käk. Sedan var det till att ge gärnet till jobbet.
Jag förstår att snart börjar många vakna till liv efter olika partaj med huvudvärk & lite sånt själv mår man prima bara lite trött ska jag erkänna. Så nu blir det sängen för mig.
Natti natt eller god morgon ska man kanske säja.

Midsommar afton

Har varit ute 6 uträttatlite ärenden. Första stoppet var hos Ingrid & Nisse, Bessan & Kruse fick leka lite. Sedan vart det grenen, var & hämtade blommar till mamma & till pappas graven.Var på graven & sattlommr, rosor & blåklint. Sedan handlade jag lite i Fränsta. När jag kom till mamma var det en ny tjej där, vart bjuden på lunch där...jätte gott. Sedan drack vi kaffe & åt två olika tårtor. Jag hade med blåbärs stubbe & en av mammas assistenter hade gjort jordgubbs tårta. Så nu har man smörjt kråset. Nu får det bli lite slappa med boken kanske sova lite middag.
  

Natti natt

Nä nu blir det sängen...ska börja med en ny bok. Så jag önskar alla god natt & glad midsommar!!!

                                                                                

Slut

Jaha då var den där boken av Stieg Larsson slut....hmm. Kan rekomendera dessa böcker, blir som en drog. Tänk att bli beroende av böcker. Så nu kanske man kan få nåt gjort istället för att läsa...*L* Nåja jag har dammsugit & klippt gräset. Daniel kom & sa att han klipper resten, det var snällt. Ska höra om han tar mitt när jag är i stugan så slipper man tänka på det. Fast jag har tur min gräs plätt växer inte så fort.
Nä nu kanske man ska torka av golven & slänga på mattorna, sedan får det duga här. Jag ska ju som sagt jobba hela helgen.
Lena var hit en sväng förut & fikade, som vanligt fanns det inte nåt fika bröd bara några kex. Visade Lena min blogg. Så Lena är du här så skriv en rad!

Inge stan

Bestämde mig för att inte åka till stan i dag. Helen skrev ju att folk är som tokiga där så vi skippar det...vem vill träffa massa tokigt folk...*L*
Nu ska det bli lite kaffe här...känner att jag behöver det nu, har inte blivit att jag kokat nåt förut i dag.
Ha de så bra nu alla i cybern & Glad midsommar på er alla.

Fruktansvärt

I morse när jag läste tidningen så ville man bara gråta. Tänker på den där stackars pojken som dog i branden i Timrå. När Birgitta var hit vart det prat om det & han gick visst på samma skola som hennes flickor. Så ung bara i början av livet. Sänder en tanke till alla anhörga.
Sedan stod det om babyn som hade haft så många brott, hur i helveta kan man skada en baby på 14 dagar på detta sätt. Är folk inte kloka? Man blir så arg när man läser om sånt här. Man tappar lite av tron på männskligheten. Jag kan inte förstå men det kan nog ingen.

oj

Har försökt greja lite i mitt hem men jag blir titt som tätt sittande med den där boken. Så bra att man bara vill läsa. Ska ta & fixa lite käk åt både mig & Kruse nu. Birgitta, Matilda, Adam & Fanny (Adams kompis) var in en sväng förut, dom hade varit till mamma & på graven. Så vi önskade varandra glad midsommar fast jag kanske åker in till dom en sväng i morgon för jag funderar på att åka till stan. Skulle behöva åka på Willys & handla lite upp till stugan.
Få se om jag tittar in nåt senare i kväll.

Zzzzz

Så nu ska man få sova....så skönt. Fast jag måste nog läsa lite först, var till Ingrid & lånade böcker. Bla av Stieg Larsson, har läst två & nu är det den tredje. Kan rekomendera dom, kanon bra tycker jag att dom varit hittills.
I morse vart det en del skratt & flams när vi kom in & skulle fika på sjukhemmet. Beror lite på att man är lite trött den tiden på morgonen. Tack Yvonne, Anette & Annkristin för i natt.
Nä nu blir det sängen.245221-22


Grrr

Jag har jobbat i natt & det rullade på som vanligt. När jag kom hem var jag rätt trött & tyckte det skulle bli skönt att få sova. Då sätter som igång & gräver & har sig inne på kraftverks området!!!! Så det var bara att se till att alla fönster var stängda Så allt oljud dämpades något. Det är så typiskt. I fjol en gång när jag kom hem & det var kanon varmt jo vad händer då???? Då är dom här & kör med trimmer hur länge som helst & det ljudet är inte kul när man ska sova.
Nä nu ska jag inte gnälla mer..jag somnade ju i alla fall nu på morgonen...*L* Ska ta & klä mig & dra iväg nu en stund på lite extra jobb.
Ha de så hörs vi nåt mer kanske i dag.


Mums

Ja mums var rätta ordet för gud så gott det var med surströmming. Jag AnnaLena & mamma mumsade på denna delikatess. Lisa mammas assistent var & köpte jordgubbar som vi åt med glass efteråt. Här är en bild på mamma Lisa & AnnaLena. 

Morrn

Sovit som en klubbad oxe i natt vaknade halv nio men låg kvar en stund & filosoferade. Så skönt att ligga & dra sig. I dag tänkte jag & AnnaLena äta surströmming med mamma. Ska bli gott...mycke lök & tunnbröd. Så det är väl bäst att jag ringer & förvarnar hennes assistent.
Ha en bra dag alla!


Platt fall

När jag suttit vid datorn på msn & pratat med min syster dotter Katarina so nu bor i Valbo kom jag på att jag skulle gå ner med Kruse till vattnet. Kan ju vara skönt för honom att svalka sig, jag kan ju svalka fötterna tänkte jag. Stod där på kanten av grässlänten & vips låg jag där i vattnet satt med baken i dyn. Snacka om att vara klantig!!! Fort upp ur vattnet för man är ju så rädd att nån sett vad man gjort. Så nu har man fått badat i dag...asg

Rörigt

Tänk när jag ska städa blir det bara rörigare & rörigare men sedan helt plötsligt så är allt klart...men inte än har jag kommit till det stadiet. Just nu bara rörigt men jag ser en ljusning. Ska ta en paus & fixa lite käk nu tror jag. Har hunnit varit till Stöde en sväng & träffat Bettan. Hon är här på scout läger, har inte träffat henne sedan vi var till Stockholm med henne i påsk & firade hennes 40 års dag. Så det var så härligt att få krama om henne ordentligt. Vi hann surra lite oxå innan hon var tvingad att ta hand om barnen igen. Var in & handlade lite oxå, Kruse fick ett märgben som han ligger & gnagger på nu. När jag kom till Stöde kom jag på att jag startat tvätt maskinen men glömmt tvätt medel...nu börjar demensen kanske lika bra att söka annat boende. Man blir lite rädd ibland! Nej bäst att fortsätta här. Hastar iväg

Oj då

Tog det mest lugnt i går kväll, plockade lite & diskade. Vart sittandes i soffan sedan. Tänkte gå & lägga mig men då började CSI, ett gammlt avsnitt men jag hade inte sett det. Somnade naturligtvis & vaknade med världens sendrag. Skrek rätt ut så jag väckte nog hela Edeforsen, nå så hemskt. Nåväl det gick över till slut & jag kunde borsta tänderna & gå till sängs. Sov ovaggad sedan. Nu ska jag göra ett ryck här i röran, rivit ur sängen & ska ta & tvätta lite, blir nog fönster putsning oxå.
Ha en bra lördag så hörs vi nåt mer.

Hej & hå

Gud vad tiden går. Sov bara till 12 i dag, vet hur det kan bli när man sover för länge då får man vara uppe en extra natt. Pallrade mig upp & fikade lite sedan åkte jag till mamma. Lisa som jobbade idag så hon passade på att åka & handla medans jag var där. Sedan åkte jag & handlade lite blommor & planterade åt mamma. Så nu hoppas jag det blir bra när dom tar sig lite. Var lite utplockat med blommorna borta i Hammar.
Så nu är vi äntligen hemma & ska ta & käka lite. Var lite lat så det blir rostbiff, potatis sallad & en grönsallad. Ska ta & plocka lite här hemma sedan...fy hur det ser ut här man kunnde tro det var en riktig lat mask som bor här....*L*
Här är en bild på min mamma & Kruse...inte tagen i dag.

Mitt i natten

Jaha då sitter man här mitt i natten framför datorn. Lugnt just nu här alla sover gott så man får försöka roa sig på nåt sätt. Jobbar även i natt med Ingrid så vi fnissar på som vanligt. Vi är väldigt lätt roade ska jag erkänna, blir lite så när morgonen håller på att gry & man blir lite trött. Fast jag skulle väl inte vara det som hade en riktig sov dag i går kan man tycka. Tänkte inte sova så länge i morgon utan kliva upp & tvätta lite & åka en sväng till mamma. Har inte varit till henne nåt den här veckan, vi träffades hos AnnaLena i söndags när vi firade Anette som tagit studenten.
Var in & tittade på statestik över min blogg & såg att det är några som tittar in i alla fall. Jätte kul tycker jag.
Nä nu blir det inte mer skrivet i natten.
Natti natt på er.

Fy

Har jobbat i natt som varit så jag vaknade vid kvart över två. Fast jag vart lite deppig när jag såg & hörde vädret. Gud så tråkigt. Tror jag krypper ner i sängen igen.
Vi hade en bra natt på arbetet...mycke skratt & flams när jag jobbar med Ingrid. Vi jobbar ju bara tillsammans var tredje vecka & sist hade jag tagit ledigt & hon var sjuk. På sommaren är det rätt härligt att jobba natt, ljust hela natten & varmt...nja inte i natt fy det var bara 2 1/2 grad.
Nä nu kanske man skulle försöka vakna till ordentligt eller så kojar jag igen.
Ha de så bra nu alla i cybervärlden


Nu ska ni få höra

Vilken härlig kamrat jag har till granne, skulle ha skrivit detta i går igentligen. I går när jag kommmit hem gruvade jag mig så för att jag måste hitta på nåt till middag då kommer hon & bjuder in mig på jordgubbar. Ibland har man tur som en tok...lyxigt värre med jordgubbar till middag. Dom är så goda nu så man skulle kunna ha dom till frukost, lunch & middag...ja även mellan mål. image12

Då var det slut på ledigheten

Jaha då var det slut på ledigheten, börjar jobba i natt men det ska väl gå bra. Har bara en jobb period kvar sedan är det semester. Fast det är lite deppigt att jobba midsommar skulle ju gärna gått på parken men jag säjer som askungen -Vad är väl en bal.....
Har varit & fikat hos Sussi i morse, hon mms till mig, jag hade fått dagens ros i Dagbladet av min kusin Monica. Sedan har jag varit & putsat fönster, skulle ju behöva ta mina oxå. Var in på ica en sväng så det vart jordgubbar, tog med dom till AnnaKarin & bjöd dom. AnnaKarin den stackarn var i kontakt med vårdcentralen i går, det var en spricka i foten så hon får räkna med två -tre månader innan den är läkt. Fast allt kunnde ju vara värre eller hur???
Har precis smaskat i mig sill & potatis...mums va gott det var. Så nu ska Kruse oxå få mat sedan ska vi sova en stund innan jobbet tänkte jag.
Kom ihåg att njuta av livet kära läsare, ta vara på alla fina stunder med era vänner, nära & kära. För att en dag kan det vara för sent. Vi vet inte vad som väntar runt hörnet. Omge er av posetiva människor negativa människor har en förmåga att ta så mycket energi av oss.


En 24 timmars semester

I går åkte jag & min äldre syster AnnaLena till stugan. Vi kallade det för 24 timmars semester..*L* Vi kom upp & gick fram som bara den, A-L klippte gräs & jag oljade in bron. Sedan vart det grillning & lite vin, smakade så gott. Vi skulle så stort se på en dvd jag fått med nån tidning, A-L sov mest men jag höll mig vaken ända till upplösningen. Så typiskt fast det var ju bara att se om slutet. A-L klev upp redan strax efter 7 men då var jag halv dö. Hon & Kruse hade varit ut & gjort sina behov, Kruse kom upp & la sig sedan. Själv låg jag till halv 9 då släppade jag mig ner & fick lite kaffe. A-L höll på med rabatten, det är liksom inte min grej det. Men det vart fint till slut, Kruse försökte oxå hjälpa till att gräva...när A-L gjort klart så hon var inte så glad på honom. Nåja härliga 24 timmar var det! Nästa gång jag åker blir efter midsommar då min semester börjar.
Här kommer en bild på rabatten oxå..det ska planteras perenna av nåt slag där.

Här kommer lite bilder från Kreta & stugan

   Här är bilder från Kreta, stuga & Kruses syskon...några av dom i alla fall

En snabbis

I dag ska jag & AnnaLena åka till stugan För att klippa gräs & olja in bron. Vi bestämde i går att vi sover över. Ska bli mysigt att komma dit även om det bara är en snabbis. Efter midsommar börjar min semester så då packar jag & åker dit i 4 härliga veckor. Underbart. Jag önskar att alla hade ett sånt ställe att ladda batterierna på. Vår stuga är ju inte lyxutrustad precis, inget vatten det hämtar man i dunkar & man får gå på dass. Men helt underbart är det ändå. Det bästa är väl att man bara kan vara...inga måsten. Vi ska ta dit mamma i sommar igen, det gick ju kanon bra i fjol. Man såg hur hon mådde gott av att vara där.
Nä nu är det bäst jag sätter fart.

En trevlig kväll igen!

Har varit hos min syster på student fest i kväll. Jag åkte dit redan vid 13 tiden för att hjälpa till lite med maten. Oj va mycke gott hon gjort, det var potatis sallad en med klet & en med vinigrät, marinerad rostbiff, tomat sallad, två olika pajer, en sallad med coscos & kräft stjärtar, en sallad som jag gjorde eller mer en salsa. Alla åt & var glada i alla fall. Till kaffet var det frusen dajm tårta som hon gjort. Allt var kanon, härligt väder & trevligt folk...nja kanske inte alla men dom behöver man ju inte umgås med eller hur...*L*
Kom hem vid 22 så då var jag in till Emelie & gratta henne till studenten, hon fick en keramik skål av mig, jätte snygg tyckte jag & det tyckte hon oxå. Nu har jag varit ut & gått en rond med myggen...satt lite plant så nu är det klart...tror jag. Brukar kunna bli nåt mer innan man är klar.
Hoppas att alla haft en bra söndag! NU ska jag slöa vid tvn en stund.
Morsning!!!

God morgon

Tänk vad man kan sova gott, har sovit som en stock. Vaknade vid 9 men har läst lite nu, låg & funderade lite. Vet inte vad jag drömde men tokigt var det. Drömmer mycke nu & jämt massa tok. Vet inte vart allt kommer ifrån men dom säjer att det är saker man har lagrad i hjärnan. Hm ....måste finnas mycke i min hjärna då.
Nä nu ska jag gå ut & klippa gräset & plantera klart blommorna. Ska till AnnaLena på studentfirande sedan.
Ha så gött i dag.

En härlig kväll

Tänk va trevligt man kan ha med goda vänner.  Packade ner lite grejer & åkte till AnnaKarin & hennes familj. Vi grillade fläskfile som jag marinerat, gratäng, sallad, majskolvar, en god grönsaks röra jag gjort. Oj vad alla vart mätta i magen. Sedan hade jag & AnnaKarin likör provning...hon hade ´massor av olika likörer...smaskens. Själv bjöd jag på Baccardi razz. En helt underbar sommar kväll med god mat, god dryck & goda vänner vad mer kan man begära???

Blommor

Oj då det vart en hel del blommor & plant när jag var till fränsta. Fast det är lite svårt visste inte vad jag ville ha i mina krukor & rabbat men det blir nog bra när det är färdigt. Jag & AnnaKarin kom på att vi skulle grilla i kväll hos dom. Så det vart lite handling på ica oxå, snacka om att det såg ut som det var nåt rövar gäng som var ute. Bilen fullpackad, lite svårt att ställa på varandra när det är blommor.
Nä nu ska jag hoppa in i duschen sedan bär det iväg till Familjen Sjölund-Wiklund.
Ha en härlig lördag kväll för det tänker jag ha!!!

SOL

Vaknade i morse & såg att även i dag är det vackert väder. Jag & Kruse gick bara en kort promenad, alldeles för varmt för oss båda för att motionera.
Nu har jag ntligen fått ner min tomat planta i jorden, det har varit lite synd om honom. SÅ i dag är det plantering som gäller. Jag & AnnaKarin ska åka till Fränsta sedan & handla lite plant tänkte vi. Tror inte att det blir några frost nätter nu....hoppas jag då.
Ja ut med er alla & njut av vädret i solen eller i skuggan.

Sommar & sol

Vilka härliga dagar det varit nu, massor av sol & värme. Man känner hur man blir på bra humör när man ser solen skinna. På torsdag måste det ha varit varmaste dagen, satt ute på ute platsen & det var totalt vind stilla. Jag & Kruse var ner i Ljungan & svalkade oss, synd att det är så mycke dy på botten. Kruse såg lite fundersam ut när jag klev i. Nåja det svalkade skönt.
Senaste dagarna har vi varit rätt lata, man orkar inte fara runt för mycke heller i värmen men vad gör det allt är ju kvar. Sedan har jag passat på att hälsa på vänner. Det är viktigt att man inte glömmer bort dom.
Var bort till AnnaKarin på examens kaffe på fredagen. Stackars Andreas fick inte gå på den, han var full med vattenkoppor. Hade köpt med lite gotta till dom & lotter till AnnaKarin som går på kryckor så nu hoppas jag hon vinner nåt. Köpte en Harry själv tills i morgon...nu ni ska jag vinna alla dom där miljonerna...risken är nog inte allt för stor men jag är ju med i alla fall.
Var till AnnaLena oxå, fick vara lite smak råd ang maten på söndag. Vi ska ju dit & fira Anettes student. Hon är ute & svirrar tre kvällar i rad hon...att hon orkar men hon är ju ung hon...*L*
Kruse fick åka till Fender & leka lite med sin bästis. Snacka om att bli glada när dom ses, det blir fullt ös när dom kommer i lag. Men oj va dom blev trötta Kruse åt när vi kom hem vid åtta tiden sedan har han sovit. Själv satte jag mig i soffan & zappade runt lite njöt av en dring, Baccardi Razz frusta hallon & sprite. Jätte gott var det.
Nä nu blir det sängen känner jag, satt vak torsdag natt & jag sov inte så länge i dag så ögonen börjar bli tunga.
Natti natt alla.

Dålig att blogga nu

Man får nästan skämmas....varit så slö att blogga. Vet inte vad jag ska skylla på.
Jag har jobbat helgen....snacka om rivstart när jag kom hem från Kreta. Lördag skulle jag kliva upp tidigt för Birgitta & Adam skulle komma & vi följdes åt till mamma. Där hade vi det jätte mysigt, åt rabarber paj & glass som Birgitta gjort. Mamma vart glad för grejerna vi köpt åt henne, skrattade & var glad. Sedan åkte vi in till vår muntre bror en sväng oxå. När vi kom till mig var jag & hämtade lite rabarber åt Birgitta, Adam & Fanny hade visst dragit upp en massa rabarber så hon var inte så glad på dom. Jag & Kruse satt & myste på ute platsen ett tag men sedan insåg jag att det ar dax att sova men ack vad jag bedrog mig. Telefonerna gick varma här. Birgitta ringde & var bryd om jag kunde åka & hämta Johanna & några ovanför Kälen. Dom hade varit på skolresa & pappan som kört hade kört bort oljetråget...nja dom hade kört helt fel oxå. Dom hade varit på nåt äventyrs grejs, Svågadalen tror jag det hette & skulle till Timrå men hamnade där. Helt otroligt! Anders möte upp oss på E14 baren så jag kom hem kvart i åtta & då var det ju inte stor ide att sova. Snacka om hemsk natt, jag är van att sova ordentligt när jag jobbar nu vart det tre timmar. Jag kan säja att jag inte mådde bra på morgonen, huvudet vägde ett ton minst.
Måndag morgon när jag kom från jobbet var jag upp till Hemgården, AnnaLena & hennes arbets kamrater skulle vara där så jag hade lovat att sätta upp en tipsslinga åt dom. Hade en sån tur att jag vart dit bjuden på mat på em. Vart kvar där ett bra tag, fick gå på chocklad & vin provning, "kryddparty" m.m. Sedan gick jag hem & sov som en stock.
På tisdag fm var jag & hämtade min faster AnnaLisa, vi var & uträttade lite ärenden & köpte blommor till graven. Pappa skulle ha fyllt 65 på tisdagen, han fick så fina blommor av oss. Tänk att det han inte fick fylla 60 min pappa, han som planertat att ha ett ordentligt kalas då. Minns när han & mamma fyllde 50 då var det kalas som heter duga.
Nationaldagen firade jag väl inte direkt med påmpa & så. Jag gjorde mig en sväng till min underbara kamrat AnnaKarin. Hon går på kryckor stackarn, har tydligen fått nåt som kalas stressfraktur. Hon bjöd i alla fall på rabarber & jordgubbs paj...mums. Vart där ett bra tag & surrade på om allt möjligt.
Jag hade lovat att skjutsa hem Anette som var på Huberget & jobbade & det slutade med att jag hade bilen full av syskon barn...nja en kompis & Bettan var med oxå. Vi åkte till Sussi & tittade på valparna. Jag höll på att få ett bryt på Kruse för han var som en sex galning där, jagade Chili som en vettviling. Tandvattnet rann på honom. Han betede sig som Fender brukar göra....som värsta porrkung.
Oj vad tiden går...nä nu ska vi gå ut en stund. Har bara varit ut en snabbis med Kruse förut. Jag tror vi ska sätta oss ute sedan & njuta av vädret.
Och föresten    HIpp hurra för alla studenter!!!!!!

RSS 2.0