Stort tack

Måste bara tacka för alla fina ord & uppmuntran.
Ni är guld värda ska ni veta.
                                                     image155
Sänder er en massa kramar!


Mamma

I går fick min mamma somna in lugnt & stilla.
 Hoppas att du är med pappa nu.
Kommer att sakna dig. Älskar dig för evigt.
image172
image173
image174
image175

Inte rymmt

Om ni undrar så har jag inte rymmt till varmare länder utan jag har/är hos min mamma.
Är bara hem en sväng nu & hämtar lite saker.
Ha det så bra alla i cybern!

Sov gott Engla

När jag skulle åka på jobbet så ringde Lena en kompis. Hon berättade att den skl 42 åringen erkänt att han mördat lilla Engla & även en annan kvinna, Pernilla. Skönt för familjerna att få veta & att man nu hittat Englas kropp. Fast nu kommer nog mer funderingar hur Engla hade det sina sista timmar i sitt liv.
Just nu känner jag att jag kan acceptera polis brutalitet. Känner att det är tur att inte jag är polis där han sitter häktad.
Hoppas Engla har det bra där hon är & att både hennes & Pernillas familj kan gå vidare.
Sänder mina tankar till deras familjer & alla som finns runt omkring. Sänder även mina tankar till alla som hjälpt till vid sökandet av lilla Engla. Ni är fantastiska människor alla poliser, hemvärnare & alla andra frivilliga.
Var rädda om varandra!
Kram på er alla.

God morgon

Ja ni ligger väl fortfarande & sover gott i era sängar skulle jag tro. Själv sitter jag på jobbet & inväntar personalen som ska ha dag skiftet. Längtar hem till sängen kan jag säja. Hör hur den ropar mitt namn.
I går tog jag med min faster AnnaLisa till mamma, hon köpte vackra rosor till mamma. Hon såg glad ut över blommorna i alla fall. Min syster A-L bad mig åka över & låta hundarna leka lite eftersom hon jobbade hela dagen. Bra för mig för Kruse vart trött.
Känndes lite motigt när jag skulle åka iväg på spinningen men väl där så var det skönt. Tänk vilken själv plågare man är. Fasiken man tramppar så man har blodsmak i munnen nästan.
Nu önskar jag er alla en trevlig lördag själv ska jag tillbringa den i sängen.
Tjingeling!

Engla

Läser aftonbladets nät bilaga & att man nu håller häktesförhandlingar mot den 42 årige mannen som man anhållit. Jag hoppas så att Englas familj får klarhet i vad som hänt. All denna ovishet & väntan måste vara fruktansvärd.
Så mycke hemskt som händer i vårt samhälle. Man blir fullmatad med olika hemska saker. Hur kan vi människor göra så mot varandra undrar man ju. 
Tänder det här ljuset för alla drabbade i vårt samhälle Engla hennes familj, mamman i Arboga ja listan kan göras lång. Tyvärr är det så.
                                                 image79

Ännu mera snö

Fy vad tråkigt med mera snö men så är det. Man får väl bara gilla läget så att säja.
Ska åka en stund till mamma nu & träffa hennes kusiner där.
Vad har ni för er i dag då? Är det snö skottning kanske som står på programet...fniss.
Tjingeling på er!

Har nu varit hos mamma & träffat hennes kusiner. Ända sedan jag var barn har man alltid sagt Selinders jänter om dom. För nåt år sedan när vi pratade om dom frågade nån vilka det var & då vart vi lite full i skratt för alla är över 60 år. Så jag vet inte om ska säja jänter.
Mamma vaknade & tittade lite på oss när vi var där. Hon drack några munnar kaffe med go vetebröd som dom hade med sig. Flinade lite åt oss & blinkade. Man ser att hon flinar lite när vi sitter & surrar.
Jag & Kruse drog över till A-L sedan för att trötta ut Ratata & Kruse lite. Så nu finns det två hundar som är rätt trötta efter allt spring.
A-L berättade att deras kompis pojke hade varit med på tv i går. På programet sjukhuset på 3an tror jag det var.
image161
En gammal bild men med full fart.
Ha en fortsatt trevlig torsdag.
Kram på er alla.

Utmanad

Blev utmanad av Bodil, brukar inte hänga på såna saker men gjorde ett undantag.


Vad gjorde du för 1 år sedan?
2007-40 år
Planerade mitt 40 års kalas. Firade Kruse som fyllde 1 år.

Vad gjorde du för 5 år sedan?
2003-35 år
Jag gick över till att jobba natt, inte ångrat mig en minut.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
1998-31 år
Inte en susning men jobbade väl & slet ihop brödfödan förmodar jag.

Vad gjorde du för 15 år sedan?
1993-26 år
Ordnade 10 års jubileum eftersom det var 10 år sedan vi gått ur grundskolan.

Vad gjorde du för 20 år sedan?
1988-21 år
 Hmm levde livets glada dagar & trodde nog livet var en fest.

Vad gjorde du för 25 år sedan?
1983-16 år
Gick ur grundskolan, började gymnasiet.

Vad gjorde du för 30 år sedan?
1978-11 år
Gick i klass 5, fick mens.

Vad gjorde du för 35 år sedan?
1973-6 år
Tiibringade tid med min familj på vår gård. Lekte & var ovetande om framtiden.

Vad gjorde du för 40 år sedan?
1968-1 år
Ja som ni förstår så minns jag inte mycke från den tiden.Oj det här var inte lätt....minnet är dåligt på en sån här "gammal" kvinna....asg


Snö

Har jobbat nu två nätter & i natt kom vintern tillbaks. Fy så tråkigt tyckte vi. Väglaget var inte det roligaste heller snö, dålig väg & timmerbilar + en bil som inte är skapt för vägarna vi åker. Man är lika glad varje natt att olje tråget är kvar.
I dag när jag klivit upp drog jag till mamma, hon sov mest. Tittade upp lite & klappade Kruse i alla fall. Sedan skulle jag jäkta iväg på teater träning men då ringde Inger & den var inställd. Känns faktist rätt skönt att få vara hemma i kväll. Tänker mest slappa som det känns nu...som vanligt då tänker ni....asg.
Här kommer lite bilder sedan bla Adam & Matilda var hos mig.
image165
Adam & Kruse myser, fast Adam fick lite madrass bara.
image166
Matildas tur att mysa men vart utan kudde.

                                                                                     

Denna väntan för                                              Mums för grillad                                              Lite lek efter maten.   
att få korv.                                                          korv.   


                                                                                              
                                    Se vad dom njuter av                                                      Så här ser rabatten ut nu.
                                    promenaden.                                                                                                                             

Tufft

Min syster hennes sambo & en kompis till min syster var till Uppsala i helgen. Dom hälsade på en av sina kompisar som är där med sin son. Sonen är 17 år har haft en cancer, i december fick han benmärg av sin bror men det tillstötte komplikationer bl lunginflamation. Lungorna slogs ut & han har legat nersövd ett par månader. Nu börjar man väcka upp honom för att se hur lungorna fungerar. Inte lätt att vara förälder i en sån här gång. All denna väntan måste ta ordentligt på dom & även killens syskon. Son ni alla vet blir det ju inte mycke till ersättning från försäkringskassan såna här gånger & när man är så långt hemifrån så blir det ju boende kostnad oxå. Så därför har min syster & några av familjen vänner startat en insamling. Nu är det ju så att man behöver inte tävla om vem som lämmnar mest, alla bidrag är nog välkommna. Har man en tjuga över så kan man väl lämmna den. Jag tycker att det är ett bra insiativ av familjen vänner. Lämmnade pengar till min syster i dag när vi varit hos mamma.
Mamma var vaken & tittade lite på oss, flinade lite mot oss. Klappade Kruse lite oxå & han passade på att slicka hennes hand när hon sträckte fram den. Äter & dricker väldigt dåligt vissa dagar. Blir mat & dryck ungefär varannan dag. Vi får väl se hur det blir framöver.
Nä nu ska jag sova lite, går på min lång vecka i kväll så det är bäst att vara utvilad.
Ha de så bra nu alla i cybern!

Soffan

I dag skulle jag & Inger vara på Alnö klockan 11 så det var att ställa klockan. Den pinglade kvart över åtta, lite tidigt för mig & Kruse. Sällan vi kliver upp före 9 måste jag erkänna. Ingen av oss är speciellt morgon pigga. Upp & på med kläder & en promenad i solen. Jätte fint var det i alla fall. Sedan hem en dusch & fixa gröt till mig & mat till Kruse. Hann dricka en mugg kaffe oxå innan det bar iväg till Stöde. Plockade upp Inger vid ICA & så blåste vi iväg. Grått & tråkigt väder när vi kom till Alnö. Vi repade från 11-13:30. Gick bra men lite bökigt nät man inte har samma utrymme som man kommer ha när det blir föreställningar. 1 maj börjar vi reapa ute på plats. Ska bli jätte kul måste jag erkänna för Emil i Lönneberga har väl vi alla nåt minne av.
Väl hemma la jag mig på soffan med aftonbladet & vad händer jo John Blund kom förbi. Sov nog tre kvart...sååå skönt. Blir inget gjort i kväll mer än tv, middags disken får vänta tills i morgon.
Hoppas ni haft en bra söndag med mys & kanske lite sol.


Engla

Följer sökandet efter den 10 åriga flickan Engla från Hedemora. Man kan inte förstå hur såna saker kan hända att en människa bara kan försvinna. All denna ovisshet för hennes anhöriga. Jag hoppas inerligt att det blir ett lyckligt slut & att man finner Engla välbehållen. Det har varit alldeles för mycke tragiska händelser i vårt land sista tiden.
Kram på er alla & ni kom ihåg att vara rädda om varandra.

Skönt med ledighet

I dag har det inte blivit mycke gjort kan jag säja. Tog lite sov morgon men lyckades masa mig ur sängen atrax före halv tio. Vid halv 11 tog vi oss en liten promenad jag & Kruse. Sedan omeltt med bacon, ost & grönsaker så gott så. Sedan vart det lek hos min syster för Kruse & Ratata. Mamma fick besök av oss oxå men hon sov när vi kom. Jag & Lisa fick liv i henne & hon drack kaffe & åt en portion gröt. Sedan var hon nöjda på oss & blundade. Hon vaknade & tittade upp lite innan vi for hem.
Väl hemma tog vi en lite promenad igen eftersom solen kommit fram, den lyste med sin frånvaro när vi promenerade första gången. Skönt med lite vår sol i alla fall. Efter maten har jag läst lite av mina repliker inför morgon dagens träning, Vi ska vara på Alnö klockan 11 i morgon.
Ja nu är det inte mycke kvar av denna lördag. Det är väl bara att springa ner & hänga tvätten & gå ut en sista gång med Kruse.
Tjingeling på er!

Vila

Sov även till klockan 14 i dag låg & drog mig lite sedan. Halv 4 var det att infinna sig på stödehuset för spinning. Pust & stön kan jag säja för det känns att jag vart förkyld & inte varit där på två fredagar. Skönt var det i alla fall.
Så nu väntar jag på att maten ska bli klar. På menyn står det fläsk file gryta med kantareller, ungs rostade gråönsaker bla morötter, zuccini, coctail tomater, röd lök. paprika & socke ärtor. Till det blir det rött vin. Mums  för nu är jag hungrig.
Vad har ni för er så här på fredags kvällen då?
Tjingeling på er alla & trevlig helg.
P & K

Pust

Äntligen får vi sätta oss en stund. Vi har varit ute & kuskat efter hemska vägar, vi är glada att vi har olje tråget kvar på kommun bilen. Vi kör skoda & dom är ju inte precis höga kan jag säja. Vägarna är det mer gupp & hål än väg. Känner att jag blir kortare för varje natt, som att jag inte är nog kort.
Nä nu blir det frukt stund.
Hoppas ni sover gott i era sängar.

Gäsp....

John Blund kom & nockade mig, sov som en stock till klockan 14. Sedan ut med Kruse, tror han blir påverkad av vädret oxå för han var då inte lika sprlig som vanligt.
I går var jag till Alnö på teater träning. Jag & Inger ska vara med där & spela Emil i Länneberga. Jag ska vara Alma & Inger KrösaMaja. Ska bli riktigt kul eftersom inte vår förening är ansvariga, slippa tänka på mat, fika, kläder osv. Visst hjälper man till ändå men det blir inte samma ansvar.
Nä nu ska jag vila lite för jag tänkte kolla lite på hockeyn innan jag åker & jobbar. Se när Timrå får stryk av HV 71...nä jag "skoja" bara. Fortfarande MODO som är svenska mästare.
Nä nu får det räcka med bloggande.
Ha en toppen kväll nu alla där ute!

Tok trött

Så känner jag mig efter nattens arbete så det ska bli skönt att sova. John Blund kommer nog snart.
Hoppas att jag är piggare sedan jag sovit så blir det att titta runt hos er & skriva några rader här på min blogg.
Hoppas att ni alla får en härlig dag.
Natti natt på er.
                                                                           image98

RSS 2.0