Gott Nytt År!

                                                                    image138
Sitter på jobbet & filosferar med min kollega. I natt gör hon sin sista natt för när morgonen gryr är hon en glad pensionär. Hon bestämde sig för några år sedan att ta pension när hon fyllt 61 år. Förståndig kvinna det här.
Själv har jag ju några år kvar om jag inte vinner pengar & blir miljonär...fniss.
När jag kommit hem & sovit klart så ska jag hämta Kruse hos Sussi. Tänkte han fick vara där i natt så han slipper ligga & sova i bilen. Hörde i går hur nån sköt smällare så det blir nog lugnare hos Sussi. När jag hämtat honom blir det att åka hem & göra sig lite nyårs fin. Jag & Kruse är bjuden till Alnö på nyårs firande. Roger & Helen som bjuder till fest & vi vill ju gärna vara gäst. Vi blir 21 personer med barnen eller ungdomarna   & en hund. Så vi sover kvar hos dom för det blir ju naturligtvis lite vin...
Så nu önskar jag & Kruse er alla Gott Nytt År. Vi hoppas att det blir ett bra år 2008!
                                                               image139


                                                                                               SKÅL!!!!!!!!!!!!

Huga

Vilket väder vi har i natt när vi arbetar. Regn, snö & blåst. Inte kul kan jag säja, vägarna är som isgator. E14 är bar men man får ta det lugnt, småvägarna är precis som jag skrev isgator. Kanske skulle kommunen satsa på skridskor till personalen. Det vore nåt det.
Hoppas ni sussar gott i era sängar.

Några bilder från i dag

Kommer några till bilder från i dag när Kruse & Ratata lekte.


                                                                      






                     image137

Lite bilder

Tänkte passa på att sätta in lite bilder eftersom jag lider lite av blogg torka.
                                                      
Lite av vår julmat.                             I väntan på maten.                            Tomtarna i köket.


                                                                
Nyätna julfirare.                                  Ratata & Kruse.                                 Adam & Tomten.


                                                 

Ledig

Jaha då var julen snart förbi. Vi var ju hos min syster AnnaLena på julafton & myste. Vart lite jäktigt eftersom jag var tvingad att åka kvart över åtta. God mat & många klappar vart det.
På jobbet var det en rätt lugn natt man kännde sig lite slö ska jag erkänna. På morgonen när vi var ute på byn & rondade så åkte vi & tittade på Sussi, dom kom med faklor, hästar med vagn. Jätte fint var det & härligt när man hörde bjällerklangen ljuda.
Sedan vart det hem i säng, när jag klev upp så vart det pyamas tills jag åkte på jobbet igen. Så skönt att bara slöa. Åter en lugn natt hos oss på jobbet. Kännt mig otroligt seg hela dagen i dag sedan jag klev upp.
Nu börjar det bli dax att fixa käk känner jag.
Hoppas ni haft en bra jul alla!

God Jul

Så var julen här! Hoppas ni inte är helt slut efter alla förberedelser nu.
Hoppas att ni njuter av julhelgen & har trevligt hur ni nu ska fira den.
Själv åker jag som jag skrivit förut till min äldre syster vid 13 tiden, först in på pappa & farmors grav.
Nu ska jag bara ta det lugnt & mysa tills jag ger mig iväg. Ska ju jobba i natt oxå.

GOD JUL TILL ER ALLA FRÅN MIG & KRUSE!

God Jul

                                                 image127
God Jul önskar jag er alla som tittat in på min blogg.
Tyvärr vart det samma bild som i går, funkar inte att ladda hit bilder för mig i dag.
Stor julkram till er alla!
image114


Danföredan...

Julafton närmar sig sakta men säkert...nja kanske inte sakta. Börjar väl få nån form av ordning i mitt hem i alla fall. Har inte fått den här rätta jul känslan än men det blir nog.
Slog in några paket innan jag la mig i går får väl se om jag har kartonger så det räcker.
Hur har ni det nu dagen före?
Är allt klart eller?

Själv ska jag slänga på mig lite kläder & gå en sväng med Kruse.
Såg att det är 8 minus så vi får nog behålla snön här i jul.

Gran

                                                     image127
Nån gran har jag inte på jul eftersom jag inte firar hemma. Jag ska till AnnaLena min äldre syster & fira julafton där. Vi blir 16 stycken, både vuxna & barn är vi. Sedan tillkommer ju en del djur. A-Ls hund Pepsi, Katarinas 2 katter & hund valp & Kruse förstås. Så vi får se hur det går med att ha gran, dom funderade på att hänga den i taket...asg.
Nä nu har jag maskat tillräckligt...bäst att sätta "lite" fart här.

Men hörni glöm inte att se på kanal 2 i kväll. Julspeciall med Little Britain. Hur kul som helst!

Sugen på skinka i dag....

                                                image126
Mumsigt med skinka eller hur....




Tjyvade bilden av ejmis.

Smet iväg

Gjorde iordning laxen & gravlax såsen sedan flyde jag mitt hem. Åkte bort till Sussi med julklapp, tyckte hon skulle ha nåt för att hon låter Kruse vara där ibland. Fikade sedan släppte vi ut alla vild djuren. Snacka om att Kruse har det förspänt...4 tjejer nja en av dom är ju hans mamma. Vart en del spring & bus i snön & naturligtvis var cameran hemma. Får komma ihåg den nästa gång. Man ser att han trivs med alla dessa tjejer den lille charmören...fniss.
Nä nu får jag göra lite nytta igen.
Blir lätt att man fastnar här i bloggens värld.
Tjing på er!
                          image98

Hm

Vet inte vad det är i år men den rätta julkänslan har inte kommit. Vill inte göra nånting, drar ut på allt & hittar på en massa annat. Vart inte mycke gjort i går kväll heller, stöp i soffan när jag kom hem på eftermiddagen. Var på jobbet med julklapp till Cecilia vår chef från oss personal. Nu tror jag inte hon går in & läser min blogg så jag skriver vad vi köpt...Åre chocklad. 5 olika sorter fick hon av oss, förpakade i olika strutar. Några av er har kanske smakat dessa praliner. Ljuvliga kan jag bara säja. Finns i en massa olika smaker så har ni chansen smaka dom.
Nä nu är det väl bäst att göra lite nytta kanske.
I dag ska jag grava lax & lägga in sill mitt bidrag till julmaten.
Vad gör ni då? Allt färdigt kanske?
                                                                                     image125
Glöm inte gröten till tomten....

Gäsp

Var ute på lite speciall uppdrag &  kom inte hem fören klockan var halv tio tiden. Stupade ner i soffan helt slut kan jag säja. Somnade nog vid tolv tiden efter  att läst några sidor.
Vaknade strax före 8 det hör inte till vanligheterna kan jag säja.
Nu ska jag ta & halka ut med Kruse. Fy för det här vädret kan jag bara säja.
Igentligen ska man väl inte klaga över en sån sak som vädret det finns ju värre saker. Men vi är ju såna vi svenskar vill gärna klaga över nåt så jag gör väl likdant.
Ta det lugnt ute i halkan!

Blask väder

Vaknade i natt vid 3 tiden & vad hör jag...jo vädret har slagit om så nu töar det ute. Va less man blir på detta väder. Förra torsdagen var det 19 minus här & i dag är det 4 plus. Så nu blir det väl att ta på skridskorna när man går ut igen.
Hur har ni det i dessa jul tider?
Själv var jag ner & handlade det sista i går. Rätt mycke folk var det ska jag säja. Har inte folk några arbeten, alla kan väl inte jobba skift som mig. Konstigt är det eller hur?
I dag ska jag ut på lite uppdrag men tänkte väl hinna tvätta nån maskin innan. Börjar tryta i klädhögen.
Ha en bra dag nu alla där ute så hörs vi till kvällen...ska gå en blogg runda nu oxå blivit lite dåligt med det sista dagarna.
Hejsvejs!

Fy för...

I går var en hemsk dag i mitt liv. Det var kris på jobbet så jag lovade min chef att jobba fm. 7-12 det betyde alltså att jag måste upp klockan 6. Fy för så tidiga morgnar, nu kommer jag ihåg varför jag gick över till att jobba natten. Det var inte bara jag som var trött Kruse var jätte fundersam vad det var frågan om. Nåväl vi tog oss på jobbet även om jag var halv dö. Dom där timmarna gick rätt fort ändå.
När jag slutat åkte vi till Ingrid så Kruse & Bessan fick härja lite i snön. Fullt ös på dom kan jag säja, ska ta med cameran nästa gång.
Klockan 13 var det info på jobbet ang det nya brandlarmet, verkar mycke smidigare än det gammla. Tog bara drygt 20 minuter.
Jag & Kruse tog oss en sväng in till Sundsvall sedan det var några grejer jag skulle ha inifrån stan. Nästan alla affärer finns ju i Birsta men naturligtvis inte dom jag behövde besöka. Nu kan jag ju inte skriva vad jag handlade...finns ju en del som läser här som jag träffar på jul. Var en snabbis på Birsta oså kan säja att det var rätt mycke folk.
Ringde min syster i Timrå så jag fick lite kaffe där. Skönt att pusta ut lite. När jag åkte så stannade jag till vid Tai vagnen dom har & köpte middag. Billigt & mycke mat för pengarna. 50 spänn för en full låda med nudlar, grönsaker & kycling. Vart kvar lite tills i dag.
Nu ska jag ta en promenad med Kruse sedan blir det Birsta igen. Handla det sista tänkte jag, skinka, grejer till sillen osv. Hoppas det inte är så mycke folk om man åker på morgon.
Ni då har ni gjort alla inköp för julen?

hm

Så har man fått dagen att gå utan att göra så mycket vettigt. Kokade grunden till senap i går kväll så i morse röde jag ihop den. Tog med mig varsin burk till mina fastrar & en till mamma. Jag & Kerstin åkte till mamma en stund & drack kaffe, AnnaLisa skickade med några bullar åt oss. Mamma & Veronica satt & åt lunch & tittade på utförsåkning.
Nu ska jag plocka undan lite, diska & värma lite mat. Ska vila en stund sedan oxå eftersom jag ska jobba extra i natt. I morgon eftermiddag är det info på jobbet ang vårt nya brandlarm men sedan är jag ledig resten av vecka. Härligt känns det eftersom jag inte fått fingrarna ur arselet & gjort nåt. Jobbar bäst under press. Vad är det man säjer...Hungriga vargar jagar bäst...asg.

Ett gott skratt

Jag som skulle göra så väldigt mycke i dag...jo just. Slängde i en tvätt & flydde hemmet sedan. Första anhalten var LarsErik & Lena. Där vart det fika & massa surr. Tittad eäven på deras renoverade rum, jätte fint vart det.
Sedan åkte jag till faster AnnaLisa, min andra faster (Kerstin) var där & där var det kak bak. Mera kaffe vart det. Hämtade en vepa som jag vunnit på PROs lotteri. Tänk att jag kan vinna nåt oxå ibland. När jag åkte var jag in på graven åt pappa & farmor & tände ljus eller läslampan som jag brukar kalla det.
Sista anhalten var Yvonne som fyllde år, hade köpt en söt liten tomte lyckta. Där tackade jag nej till kaffe, kände att det blivit tillräckligt av den varan.
Hem fixade lite käk & tog ett glas vin till det. Pang ner i soffan efter maten, så skönt för man blir trött av att vara social...fniss.
I kväll fick jag mig ett gott skratt. Jag har ju sagt att jag har lite sjuk humor. Vet inte om ni sett programet Little Britain. Helt sjuk serie som jag håller på att skratta på mig åt när jag ser. Engelsk humor när den är som bäst tycker jag. Endra delen älskar man det eller så hatar man det.
Nu får det nog snart bli sängen känner jag.
Natti natt på er alla där ute i cybern!

Då hade vi lördag...

Då var det lördag igen.
Själv står det på schemat att göra lite nytta i dag. Har laddat tvätt maskinen & rivit ur i sängen. Ska väl fara runt lite här. Inte allt för mycket är ju ledig nästa vecka.
Måste väl ge mig iväg ner på ICA oxå...lite tomt i kylen.
Sedan måste jag ju säja grattis till Yvonne som fyller år i dag! Hoppas du får en fin dag kära kamrat. Kruse hälsar oxå! 

                                                                 image106

mmmmmmmm

Tänk vad härligt att få slippa laga mat. Var ju till min syster & fick entrekote, hasselback potatis, sås, grönsake & vitlöks smör. Så gott tyvärr vart det inge vin till men det gick bra ändå. Sedan vart det kaffe & tårta som Bettan (födelsedags barnet) gjort. A-L fick åka med mig till jobbet när jag skulle hem.
Så nu har jag bara suttit i soffan mätt & glad.
John Blund har precis varit här så nu blir det sängen.
                                 image120

Fredag igen

Ja då går veckan mot sitt slut igen. Jag har jobbat två extra nätter nu & ska även jobba på söndag. Ser fram emot januari lönen kan jag säja. Jobbar ju bara 67% så det är toppen med nån extra natt ibland.
Ringde ang min säng jag beställt tyvärr ser det ut som att jag får vänta ett tag till på den. Man får försöka härda ut.
Ska göra mig klar & åka till Bettan & gratta henne. Pratade med A-L (min syster) förut så jag passade på att säja att jag kom vid middags tid. Vilken fuling jag är...*L*
Hur har ni det själva i kylan?
Dom sa det skulle bli  mildare men inte vet jag 11 minus just nu.
Ha en trevlig helg nu alla & ta inte ut er med allt julstök! Njut lite oxå!
                                       image55

19 minus

Fy bubblan i natt har det varit runt 18-19 minus. Fatta hur trög bilen blir som vi kör på natten. 
Hade långklsonger under jeansen så när vi kom in på service huset så strippade jag & gick i kalingarna. Man kan ju låsas att man har leggings eller hur?
Nä nu ska jag & Kruse sova. Han är inte glad åt vädret, han har aldrig varit så snabb & pinka & skita förut nån gång kan jag säja.
Smsade till Katrin en jobbar kompis som är i Thailand där var det "bara" 29 grader i dag & molningt. Stackars henne då....är inte alls avundsjuk på henne just nu. Skiljer bara 48 grader mellan oss.
Ha en bra dag där ute i kylan!

Grattis Bettan som fyller 18 år i dag! Hipp hurra min syster dotter!
                                                              image106

Brrrrrrrrrrrrr

15 minus nu när man tittar ut. Kan bara säja Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Gruvar mig lite att gå ut ska jag erkänna. Ovant med så många grader, vet inte om det varit så kallt förut den här vintern.
Bästa att dra på sig ordentligt med kläder fast Kruse lär vara snabb nu när vi ska gå ut.

Hörs senare!

                                                                              image122

Reflex

Kan det finnas billigare livförsäkring än en reflex? Tror inte det. Kan bli så otroligt arg på människor som är ute efter vägen i mörkret & inte har på sig en endaste reflex. Har dessa en döds längtan eller?!?! Att man inte får en hjärt attack när dom bara dyker upp i mörkret. Brukar säja själv på skoj att det är tillåtet att köra på dom utan reflex för dom kanske lär sig till nästa gång. Själv ser jag nog ut som en julgran, ibland har jag reflex väst ibland såna man slår fast runt armen & även pannlampa. Pannlampan är perfekt i mörkret. Kruse har en reflex sele på sig när vi är ute i mörkret så han ska synas. Hör en del som säjer Jo men där jag går är det belysning, men hallo fullt så tät står väl inte gatlyktorna.
Nä jag vill slå ett slag för reflexen!!! Sedan är det viktigt oxå att byta reflex med jämna mellan rum, det är faktist en färsk vara!
Så är ni rädd om ert liv så häng på er reflex!
Tack & hej leverpastej!

Blogg torka

Så var det redan tisdag...här går det undan måste jag säja.
Haft lite blogg torka några dagar, har ju även jobbat hela helgen & där imellan snutit min snoriga näsa. Har varit en riktig snor unge...fniss.
Jag & Kruse har varit ute & tagit undan lite snö, Åke grannen i lgh ovanför mig var ute oxå så det gick lindrigt. Sedan så har vi en som kommer & kör bort det mesta av vår snö så det blir runt bilarna, soptunnerna & gången till bron som ska skottas. Nåväl trevligt hade vi ute här Ruth i huset brdvid kom oxå ut till oss & pratade lite.. När vi kom in upptäckte jag blod på golvet, Kruse har tydligen skurit sig på snön. Inget allvarligt bara lite ytligt.
Nu har vi båda ätit & är nöjda & glada.
Funderar på att åka till Stöde. Min faster Kerstin har några vänner som flyttat hit till Stöde. Har träffat dom ett par gånger så nu har det inköpts inflyttnings present till dom så kanske jag skulle passa på att åka dit.
Vad har ni för er så här på en tisdag då?

Sova middag

Har nu varit upp ett par timmar, klev upp strax efter klockan 14. Gjorde en jansson till middag men eftersom jag är så snuvig så smakade det inte så mycke. Fast den var så där lagomt krämig & god.
Birgitta & Adam var in en snabbis med jul tidningar & strumpor jag köpt. Så nu tror jag att jag går & kojar en stund eller åtminstonde lägger mig & läser.
Ha en härlig lördag kväll!

Nåja

                                  image123
Tror min snuva håller på att bli bättre i alla fall.
Har varit ut en sväng med Kruse igen & halkat runt. Totalt livsfarligt ute, man försöker träffa grus kornen men det är lätt att missa dom. Vi känner oss nog båda som Bambi på hal is.
Ja i dag är det ju fredag va härligt tänker en del. Jo visst är det men jag måste jobba hela helgen så det känns lite motigt ska jag erkänna. Fast jag ska vara glad att jag har ett jobb. Tänker på dom som är arbetslösa & det är inte lätt i dessa tider. Jag trivs med mitt jobb & mina arbetskamrater på natten
Katrin på mitt jobb hon sitter väl på Arlanda just nu, hon ska åka till Thailand i 3 veckor. Är inte alls avundsjuk på henne. Säjer väl som Askungen vad är väl en bal på slottet.... Skoja bara, jag unnar henne det verkligen. Njut av rean sa jag åt henne i går. Jag var ju till Kreta i våras så jag fick mitt då.
Nä gläds åt dina medmänniskors liv! Var inte missunsam!
Framför allt NJUT av ditt eget liv. Man har bara ett & det blir vad man gör det till!
Ha en trevlig fredag nu alla! Själv så ska jag åka ner & handla på ICA.


                                                                              image124

Snuvigt

Här är det snuvigt kan jag säja men det ska väl gå om sig. Så man känner inte för att göra nåt, nja man hinner inte göra nåt mer än snyta sig. Känner mig lite halv hängig men allt kunde ju vara värre. Man ska ju tänka posetivt.
Ute försvinner mer & mer av snön, sååå tråkigt. I går morse när jag åkte från jobbet var det 9 minus när jag vaknade vid 12 tiden regnade det. Fast jag gav mig ut ändå med bilen på spegel blanka vägar. Jag åkte på jobbet & käkade, det var julbord ett litet men fullt tillräckligt. Jätte gott & trevligt, satt med några grannar. Sedan styrde jag bilen till Ingrid, Bessan & Kruse skulle få leka lite. När dom var färdiga var dom rätt slut & det är klart springa runt i blötsnö känner på.
Ja sedan vart det en lugn kväll framför tvn, såg Bonde söker fru. Fredrik är ju festlig, stackarn är så blyg & osäker. Man börjar ju ana vilka alla ska välja vi får väl se hur det blir med deras kärlekar. Inte lätt med en massa kamrer på hela tiden.
Nä nu ska jag ta lite fika.
Vad har ni för er i dag? Har ni samma skit väder som mig?


Update senare!

Int mycke

Ja precis som det står har det int hänt mycke i dag. Sovit, varit ut med Kruse, ätit & sovit en sväng till. Ska slöa framför tvn en liten stund innan jag drar på jobbet igen. Hoppas ni haft en mer spännande dag än mig.


                                     image41
Natti natt på er alla!

Lite slö

I går vart det en lugn dag. Upp strax före 9 & ut med Kruse, lite trött efter en kanon trevlig kväll med tjejerna. Tänk att man kan skratta & njuta så av livet när man träffas.
När vi kom in så satte jag igång med att fixa frukost åt oss. Gjorde liksom hotell frukost, omelett med kantarell stuvning, smotis, mackor, pålägg, apelsin juice. Tror vi alla njöt av en ordentlig frukost. Sedan slöade vi vid tvn, tittade på EM lottningen av fotbollen. Ser ju lovande ut på papperet. När dom åkt tog jag & Kruse en sväng till Maria & Fender så hundarna fick leva lite loppan. Sedan vart det soffan hela kvällen.
I dag följde jag mamma på vårdcentralen, hon skulle ta EKG bla. Följde med dom hem på kaffe. Jag var & köpte en blomma till min faster från mig, mamma & Kruse. Hon har flyttat till lägenhet nu så hon vart glad över presenten. Kaffe igen så nu blir det käk & sova sedan. Går på lång vecka nu.
Ha en bra vecka nu alla där ute.
                                                    image46

Morrn på er

Känner fortfarande av huvudvärken lite, men det är ju bra så jag vet att jag har ett. Mycke bättre jämfört med i går så det går väl åt rätt håll.
Tittade lite på IDOL i går & äntligen lite girlpower. Av dessa tre så måste jag ju säja att dom två som bara måste gå till final var ju Marie & Amanda. Andreas är med dansband för mig. Men det är ju vad jag tycker & det finns säkert dom som tycker annorlunda.
Nä nu har jag inte tid att sitta här, ska ut en svänfg med Kruse & även själv få lite frisk luft. I dag är det tyvärr + grader så det finns risk för tö väder. Jag vill ju att snön ska vara kvar!

Ha en bra lördag nu alla där ute!
                                                                              image122

Oj vilken kort promenad det vart...blåste små spik. Brrrrrrrrrrr

RSS 2.0