Trötter

I fredags morse ringde telefonen halv nio. Det var engranne till mammas faster i Solefteå som ringde. Kerstin som hon heter var inte så pigg. Bad henne ringa distrktsköterskan, när hon sedan var där så prata jag med henne & det var bland de otrevligaste sköterska jag pratat med. Snacka om att ha valt fel yrke. Talade sedan igen med grannfrun & hon sa att hon varit hemsk. Ska dom hjälpa folk eller? Man börjar ju undra. Nåväl tillbringade mesta av fredagen i telefon.
På kvällen var vi från mitt jobb på Södra berget på julbord & Wallmans uppträde. Kanon bra var det så det kan jag rekomendera. Lagomt stort julbord. har varit på ställen där det varit på tok förmycke mat för hur än det är så kan man ju bara äta sig mätt eller hur?
När jag äter julbord så är jag lite av en julbords polis. Ja nu börjar ni fundera förstår jag. Så här är det i alla fall, när man äter julbord så tycker jag att man börjar med fisken, ägg & potatis sedan tar man ny tallrik & tar köttet. Allra sist blir det varm mat & då tar man ny tallrik igen.
Tror ni jag är knäpp nu? Jag menar bara att öser man på av allt så tycker jag att maten inte kommer till sin rätt. Kalvsylta som smakar sill..nja inte för mig. Visst allt blandas ihop i magen men jag vill njuta när jag äter.
Ja ja jag vet att jag är "lite" knäpp men bara lite.
Nä nu är det dax att jobba lite igen.
Ha en riktigt skön första advent....har själv inte fått fram staken än...

Pynt

Det blir en del prat om ljusstakar & pynt den här tiden på året.
Hur gör ni till första advent?
Man har ju lite olika traditioner. Själv byter jag gardiner i köket, men skulle jag haft tomtar på gardinerna så har dom fått väntat till närmare jul. Sedan åker ljusstakarna & julstjärnan upp.
Tomtar & allt vad det är får ligga kvar i kartongen tills nån dag före jul. Det beror lite på hur jag arbetar. Julgran har jag inte nu för tiden men när jag hade så klädes den kvällen före julafton precis som vi gjorde hemma när man var liten.
Är jag ledig så griljerar jag skinkan kvällen före julafton & pyntar klart.
När vi var små så fick vi pynta & som jag skrev klä julgranen kvällen före jul, det var väl för att vi skulle hålla oss sysselsatta. När vi lagt oss så bonande mamma & farmor golven så då var det till att ligga. På julaftons morgon fick vi alltid öppna ett paket. Det gjorde jag tills för nåt år sedan.
Så nu frågar jag igen Hur gör ni?

Staken...mmm

Ja till helgen kommer bästa helgen. ÄNTLIGEN som Gert säjer. Nu ska staken fram...asg. Nu var jag lite rolig...
Hade ju tänkt göra en del saker i dag men så vart det inte. Jag åkte till systra min A-L. Hade en baktanke med besöket oxå. Dels så skulle Kruse & Ratata få leka lite & jag ville få hjälp att lägga upp två par jeans som jag köpt. Så nu återstår städa & det känner jag för JÄTTE mycke nu. Fast det kommer ju en dag i morgon oxå om jag inte är ute & cycklar.
Ja som ni hör har det inte hänt mycke här i dag.
Blir en blogg runda lite senare i kväll.
Puss & Kram på er & ta det lugnt med stakarna!

13 minus

är det nu i kväll så långkalsongerna åkte på. Man vill ju inte bli kall om hönan eller hur?
Mest rädd att man ska få nåt fel på bilen natte tid & bli stående nånstanns.
Nä nu kallar arbetet.
Kram på er alla.

hmm

Så har man gjort en natt bara resten kvar. Natten var lugn men känt mig lite så där i natt, la mig en stund i massage stolen & det var toppen skönt. Längtar till min lång ledighet ska jag erkänna. Behöver ladda batterierna & bara vara känns det som.
PÅ fredag ska vi på södra berget på julbord & Wallmans. Det ska bli kul för Wallmans brukar ha duktiga tjejer & killar. Har bara tagit ledigt några timmar så jag drar på jobbet efteråt.
Var ut med Kruse för en stund sedan & fy då nu var det kallt igen men faktist skönt när det inte blåste.
Nu blir det käk för att klockan 19 är det body pump. Nu ska musklerna få sig en omgång.

Attans

Blåser små spik även i dag. Ja man har inte nån större lust att ta en promenad kan jag säja trots att man är på pälsad. Nå en liten vart det i alla fall. Kruse fick vara lös & springa av sig fast han tycker nog oxå att det är rätt kallt. Han la sig direkt i bädden vid elementet när vi kom in.
Ja i dag blir det lite speciall uppdrag men inte förren efter kl två. Tänkte plocka ihop & åka på återvinningen innan. Har massor av reklam bla. Skulle väl egentligen säja nej till reklam men ibland kommer det ju reklam som är bra att ha.
Hoppas ni inte blåser bort i dag.

Blåst

Har jobbat fredag & lördag natt åt Bea eftersom hon skulle bort. Så nu får jag ledigt fre & lördag natt helgen före jul. Inte dumt eftersom jag tagit semester söndag den helgen. Har gått bra att jobba, rätt lugnt med attans så kallt. I natt var det 13 minus...brrrr.
När vi gick ut efter att ha sovit så var vi rätt nöjda jag & Kruse. Inte så många minus grader (8) men det blåste så in i norden. Vi var snabbt inne kan jag lova er.
Har blivit dåligt med dator användande i helgen men jag får väl ta igen det sedan.
Nu ska jag gå tillbaks till dumburken. Ser på Davinci koden. Lite trög måste jag säja, boken sträck läste jag.
Tjing på er alla.

Gott

att sova är det. Skulle ju sköta lite telefon samtal i morse & sedan läsa några sidor så klockan vart nog halv tio innan jag somnade. Sovit gott & drömt en massa tok.
Nu har vi varit ut en sväng & kallt var det, inte så många grader minus men det blåste...brrrr.
Ser att man har en artikel om Quick i aftonbladet. Han erkännde ju flera mord som ni kanske minns. Allt för att få uppmärksamhet. Visst tror jag han utförde en del av morden men nåt mord satt han ju inne då det utfördes.
Nä nu får datorn vara här ska ätas sedan slappa lite innan spinningen.
Tjing

aha

I går kväll fick jag förklaring till varför grannens hund skällt så. Några andra grannar har en kanin som fått ungar ute & det var en av dom som var här hos oss. Så nu hoppas jag han är i tryggt förvar Carro så det blir lugnt i dag. Jag ska proppa igen öronen med örproppar & sova så länge det går.
Nåväl hunden skäller mycke oavsett kanin unge eller inte men vad göra. Har sagt åt ägaren men det har inte hänt så mycke. Tur att den inte springer lös eller hur Carro?
Tänk att det snöade nu när vi åkte hem från jobbet men efter min & Kruses promenad så hade det slutat. Synd för jag gillar snön vitt & fint.
Nä nu blir det bingen.
Trevlig helg önskar jag er alla.

hmm

Har uträttat lite ärenden i em så det känns ju skönt. Var in & surrade lite med Åsa innan jag åkte. Kruse ville gärna leka med Emelies katt Fia men det ville då rakt inte hon. Fräste ordentligt åt honom så vi fick oss ett gott skratt.
Nu har jag käkat lite rester sedan i går & håller tummarna för att hund rackarn där ute ska vara tyst så jag får sova lite inan jobbet.
Ja som ni ser har det inte hänt mycke här i dag.
Bye bye!

Grrrrrrrrr

Grannen i lägeheten ovanför mig har en jämthund som sitter i en hundgård & som stört min sömn i dag. Var upp & gallskrek & bankade på rutan som är mot hundgården.
Kan säja att jag är glad att jag inte har en hund som skäller. Jo då hab skäller nån gång ibland mest när han leker med andra hundar. Då kan det komma ett eller två skall.
Nu ger jag upp & åker & uträttar lite ärenden i stället för att sova. Lite lite med 5 timmars sömn. Får sova lite efter maten sedan.
Tjing på er.

10 minus

är det här nu på morgonen lite ovant. Snö kom det i går kväll när jag börjat jobba så det är riktigt vackert ute.
Så du Yvonne vilken tur att jag har tagit ur sparken även om det var grönt när den kom ut ur förådet.

Så vem vet det kanske blir en tur snart.
Vi tog en promenad nu när vi kom hem men Kruse tyckte det var rätt kallt så vi vände när han började att försöka gå på 2 ben. Kom en bil & dom tyckte nog jag var grym som var ute & gick med en haltande hund.
Nä nu ska det sovas i detta hem.
Hoppas ni alla får en riktigt skön dag.

GI lasange

Har i dag gjort en GI lasange som jag tog recet hos Karin.
Vart kanon god.

4 pers.
1 stor eller 2 mindre zuzzini
1 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 gram köttfärs
1 burk krossade tomater( jag tog krossade tomater med basilika)
lagerblad (men det hoppade jag över)
Lite basilika & oregano
1 1/2 dl grädde
1 paket mozzarela

Skiva zuzzinin med ost hyvel, lägg på en handuk & salta så vätskan drar ur.
Hacka lök & vitlök fräs sedan i pannan med olja.
Bryn färsen, blanda ner löken & krossade tomaterna. Blanda i kryddorna.
Koka ihop en stund.
Varva zuzzini, köttfärs, zuzzini, köttfärs...
Smula över mozzarelan & slå över grädden.
Sedan in i ugnen ca 20 minuter.

Så här ser det ut....smakade så gott.


Nu så är det gjort.

Farit fram med dammsugaren en sväng & ska nu hänga tvätten kanske blir det en maskin till.
Sedan så tror jag att det blir lite läsa. Håller på med Camilla Läckbergs Tyskungen. Bra & lättlästa böcker.
Å ni som ska ut på vägarna ta det lugnt. Ser i tidningarna att det är många olyckor. Troligtvis pga att folk kör på sommar däck, har för hög hastighet & kanske inte van vid halka. Så ta det lugnt!
                           Ja min kamrat som fick komma fram...fniss.


Här är några bilder från Izzys besök förra veckan hos oss.

Ja man blir ju lite nyfiken på nya tjejen i byn.

Kanske vi kan busa lite.
Ja dom är för söta.
Så här trött vart Izzy i lördags.





Härligt!

Vilket härligt väder så där lagomt kallt tyvärr inte så mycke sol än men det blir nog.
Jag & Kruse har varit på en promenad fast nackdelen med hund är att det blir en del stopp på vägen. Men man får väl passa på att njuta av livet då eller hur?
Läste aftonbladets nättidning om ett äldreboende där all personal skulle placeras om sedan man upptäckt brister i omvårnaden. Bla fick en del ligga mer parten av dygnet medans personal såg på tv. Man följde inte heller andra regler tex medicinska ordenationer. Varför omplacera är det inte så att fel personer hamnat på fel arbete. Tragiskt hur man kan göra så mot andra människor. Tänk om nån behandlade deras mormor/farmor så.

Nu ska det bli lite käk sedan dammsugning & hänga tvätt. Lite nytta måste man väl göra oxå. Sedan blir det att jobba i natt. Ja sysslolös behöver man inte var om man inte vill fast det kan vara skönt att ligga i soffan med en bok oxå men det hinner jag nog oxå.
Vad har ni för er i dag? Lill lördag är det ju.


Pust & stön

Har varit på body pump & kört skiten ur muskler som jag nästan inte visste om.
Väl hemma vart det spa kväll. Duschade gjorde kropps peling + ansikts peling. Sedan hårinpackning, ansikts mask, rakning av ben & under armar. Lite fot vård för att sedan skölja ur hår & ta bort ansikts mask. Sedan var det till att smörja in sig med väldoftande krämer. Ja ni förstår vilken nypponros jag är nu....asg.
Kände att jag förtjänat det där hemma spaet fast visst hade det varit härligt om det var nån annan som gjort allt detta på mig. Har ett present kort jag ska ta & utnyttja inom en snar framtid.
Nu blir det tvn en liten stund till sedan blir det sängen & drömma sköna drömmar...ha inte så snuskig fantasi!!! Vad tror ni jag menade...era fulingar....asg.
Sov gott nu alla där ute i cybervärlden.

Skog

Jag & A-L har varit i skogen med Kruse & Ratata så nu har dom fått härja av sig lite. Kruse sover nu i sin bädd.
Vart kaffe hos A-L efter skogen där Bettan sa att jag skrivit fel i bloggen. Jag såg lite fundersam ut när hon sa det. Vadå? Jo jag hade skrivit att Anette fyllde 29 men det var ju 20 hon fyllde. Tokig jag är....
Nu ska jag plocka lite & diska efter det blir det dusch för jag ska klippa mig i em.
Tjing på er!

Slut

I söndags åkte jag ner till Birgitta eftersom vi skulle till Sollefteå i går. Vi skulle dit & hjälpa mammas faster lite. Så klockan var nästan fyra på em innan vi drog hemåt då hade det börjat snöa lite. Vit & fint men inte så kul med snö rök.
Tog lite java hos Birgitta innan jag & Kruse styrde bilen hemåt. Här vart det soffläge resten av kvällen. Gick & la mif strax efter klockan 22, vet inte när det hände senat.
Så nu dricker jag kaffe & ska snart ge mig iväg ut med Kruse på en promenad.

Mumma

I går firade vi ju Anetts 20 års dag, 1 vecka sen. Det vart god mat & god dryck vill jag lova. Adam stod i baren & sålde drinkar till oss, världens yngsta bartender 61/2 år. Nåja han fick lite hjälp.
Anette fick många fina grejer det var present kort på Kappalh, presentkort på IKEA, påslakansset, jätte badlakan 2 stycken, ljus lycktor att sätta på väggen, diskhanddukar, pepparkaksmått, pengar & nu har jag nog glömt nåt oxå. Hon hade fått en del grejer förut oxå stekgryta, byrå bla.
Nåja trevligt hade vi & jag var inte hemma fören klockan var nästan halv tre i natt.
Kommer kort senare i veckan.
Hu har er helg varit?

Kalas

Jobbade i natt fast det var inte min natt, en av kamraterna var sjuk. Så nu blev det en natt med kvalifiserat på december länen oxå. Inte dumt alls.
Nu ska jag på kalas i kväll, Anette är ju hemma från Gävle & ska fira sin 29 års dag.
Min granne Emeli grattade jag i går fast hon fyller 20 i dag. HIPP HURRA för Emelie på sin dag.

Så jag har inte tid med bloggande i dag.

Ha en riktigt härlig lördag kväll nu alla.


Hmmm

Vet inte vad som vart fel i går ang inlägget om djur, tydligen funkar inte länken.
Huvudsaken är att man skriver under tycker jag, vart det nu än blir.
Har precis varit ut med Kruse & ska nu ta itu med vårt hem fast en snabbis vid datorn hinner jag...
Vad har ni för planer för fredagen?

SNÖ!!!

Här har det kommit lite snö i natt! OBS bara lite men man önskar ju att det blir en riktig vinter utan snöslask & is.
5-10 minus & 1 1/2 meter snö. Det är en perfekt vinter.

Gäsp

Var & gjorde Birsta i går....helveteshålan som jag brukar säja.
Nå väl jag var tvungen att åka, köpte tre par jeans & en massa annat. Julklapp till Adam & födelsedags present till Matilda. Var & lämnade tillbakar ett par örhängen jag köpt åt Amelia, hon hade redan fått såna så det blev några andra.
Har nu jobbat i natt med Bea, en extra natt. Mycke fniss & skratt vart det kan jag lova er.
Nu väntar bingen.

Utkast: Det är ...


Det är helt sjukt att det inte finns någon lag mot sex med djur idag.
Sedan 1944 har det varit lagligt att ha sex med djur och regeringen har flera gånger nekat ett sådant förbud. Idag finns det organiserade nätverk som arrangerar träffar med djursex. Gå in på http://mumarie.se   & skriv på hennes lista.
Måste göra ett tillägg bara. Man funderar ju vilka som sitter i vår regering då dom inte vill införa en sån lag.

Update..tydligen går det inte att komma till länken jag skrivit i inlägget. Gå då till ejmis, hon har oxå det här inlägget.

Sol!!!!!!!!!

Ny dag med sol även i dag.
Ska åka till A-L nu, nja hon sover eftersom hon jobbat i natt. Fast det struntar vi i, vi ska träffa Izzy. Anette & Katarina kom frånGävle/Valbo i går. Ratata har ju varit där nere hos Katarina nu nån vecka.
Strul så jag inte kunde lägga in mitt inlägg förut.
Nu har Kruse träffat Izzy. Vilken söting.

Lite nyfiken blir man ju när det kommit en ny tjej till byn.

Lek med Ratata hann vi med oxå.

Nä nu ska jag byta om & dra mot Sundsvall.
Vad gör ni i dag?

Svettigt

Har inte blivit mycke till blogg sita dagarna men nu kanske det blir lite ordning. Har jobbat hela helgen så man blir lite osocial.
I går skulle jag på cellprovtagning på sjukhuset 15:30 vaknade fem i tre så det var liksom kört förstår ni. Fick ringa & säja att jag försovit mig hon jag pratade med lät lite fundersam men jag förklarade att jag jobbar natt.
I dag har vi nog mest tagit det lugnt. Promenad i solen, jo faktist solen var här i dag. Sedan hälsade vi på Anne-Lie & lilla Nisse. Han har vuxit men stackarn har gips än. Tyvärr for jag ifrån cameran så här är en gammal bild på Nisse.

I eftermiddag gjorde jag en grönsaks gratäng med zuzzini, aburgin, lök, grädde & lite smaksat cremefraich. Vart inte så dum.
Har nyss kommit hem efter att ha plågat mig genom ett pump pass. Det är hemskt va dåliga muskler man har men det blir bättre.
Nå vad har ni gjort i dag?

Grå grå grå

Det är vårt väder i dag. Vilken tur att man jobbat så man har fått sova. Vaknade vid 15 tiden & var riktift utvilad.
Var ut en sväng med Kruse & fikade. Sedan var det klo klippning hos Sussi. Hade köpt en ny klotång åt henne eftersom Vilda ätit en del på hennes tång. Har sån tur att hon klipper Kruses klor eftersom jag inte klarar det själv.
Har precis käkat & ska ta mig en dusch & lägga mig & läsa lite. Man har liksom ingen lust till stordåd när man jobbar helg kan jag säja.
Vad har ni för er då? Är det nån som sett solen i dag?

Kruse ser oxå lite less ut är det regnet eller....
Benet verkar han inte vilja dela med sig av...bäst att hålla i det så ingen tar det.

hmm

Jobbigt att hitta på rubrik hela tiden.
Sitter & väntar på att en maskin ska bli klar för jag tänkte vila en stund innan spinningen.

Har i alla fall varit på pappas grav & tänt ljus, var & köpte en ros som jag åker dit med på söndag.

Vad har ni för er i helgen då?

Själv så är det arbete som gäller.

Här kommer några bilder från förra helgen.
Här inhandlade man bingo brickor till trim bingon. Min syster som säljer.

Ratata kom oxå dit så det vart lite lek.

Här är lilla Skorpan som oxå var på bingon.


Belysning

Ja vi börjar jul pynta tidigare & tidigere. IKEA här i Sundsvall börjad ejulskylta i slutet av september. Sjukt tycker jag i alla fall. Jul belysningar utom hus har jag sett lysa sedan 2 veckor tillbaks. Lite väl tidigt det oxå kan man tycka. Det slutar med att man är så trött på julgrejer när julen kommer.
Nä nån ordning & reda får det vara. Julskyltningen är ju 1 advent kan man inte låta det vara så.
Vad tycker ni?

Hipp hurra

för Anette min syster dotter som fyller 20 år i dag.
                                                                              
Tänk vad tiden går tycker att det inte var länge sedan hon fyllde 10 år.

118100

Jag antog sofie utmaning. Så här gör man smsa ditt namn & ort. Så här Vem är Maria Löfgren Stöde.
Svaret som kom löd så här  Tror Maria är en glad tjej med glimten iögat & fötterna på jorden.Hon har alltid nåt roligt pågång & är känd för sin lite annorlunda humor.
Ja vad ska man säja....stämmer ju. 

Trötter

Inget bloggande en nån blogg runda i kväll. Såååå trött.
Sov inte så länge i dag eftersom jag skulle på APT. Rusade upp & tog ett varv i duschen sedan till Ingrid så hundarna fick leka lite. Hade tänkt gjort lite här hemme i kväll men var på tok för trött. Det vart mat & sedan soffan där jag blundade lite.
Nu får det bli bingen.
Natti natt.
                                                         
Ja ni kanske förstår att man vill lägga sig....asg....tyvärr kommer han nog bara i drömmen.

Historisk

Ja det är en historisk händelse som utspelat sig i natt. USA har fått sin första svarta president, Barack Obama.
Ja ingen har väl missat att det varit val i USA kan jag tro. Vi får väl se vad som händer nu då "over there" som vi säjer. Inte världens lättaste jobb med tanke på allt som hänt.
Nä nu ni blir det sängen.
Tjing!

Livat & glatt

Så var våran natt i natt. Här regnade ju igår så det hade blivit en vacker blank yta på vägen. Så i går var det till att vara lätt på gas foten.

Har nu gått in på min lång vecka så man vet precis vad man har att göra.
I morse när vi fikade & läste tidningen så stod det om reflexer i Sundsvalls tidning. J man börjar ju undra hur folk tänker. En tjej som tydligen var hård rockare sa att hon hade ingen reflex dels för det inte var så snyggt & att det inte gick ihop med hennes hårdrock stil. Men hallo hur dum får folk vara undrar man. En reflex är en otroligt billig livförsäkring tycker man.
Ja ni får stå ut med att jag tjatar om reflexer.
Nä nu ska det bli käk här.
Ha en bra kväll.

Som en kratta

har jag sovit i natt. Vaknade vid 3 tiden av en mardröm men minns inte riktigt vad det var mer än att jag var jagad. Alldeles svettig & hop snurrad i säng kläderna. Sedan så har jag inte kunnat somna om. Hatar det men som tur händer det inte ofta. Kroppen tyckte väl att det sovit färdigt vid 3 fast det tycker då inte jag.
Så nu lägger jag mig på soffan & ser nyheterna tror jag. Väntar på att det ska ljusna så tar vi oss en promenad jag & Kruse.
Vad gör ni när ni vaknar så där?
Har ni nåt knep för att somna om?
                                                              

Nada

Kan meddela att det inte vart nån vinst i går. Måste ha varit nåt fel på bingo brickorna...fniss. Katarina & Bettan kom med Ratata samtidigt som vi anlände till bingon så vi slog följe. Lite små kyligt så det var gott med kaffe & macka sedan.
Jag, Birgitta & Adam besökte pappas grav, mormors grav & mamma på minnes lunden. Så fint med alla ljus.
I går kväll myste jag & Kruse inne i värmen. 10 minus var det när vi la oss. Brrrrrrrrrrr.
I dag var det promenad i det vackra vädret. Riktigt skönt för det hade slutat blåsa.
Nu ikväll har jag varit till Torpshammars kyrka, det var minnes stund för dom som dött under året.
Nu blir det kaffe & glass medans jag ser slutet av Sjön suger. Lennart Jähkel är ju med....gillar honom skarpt. Ni kanske minns att jag drömde om honom & vi var såå kära....det ni.

Strålande sol

är det här i dag.
Birgitta & Adam ska komma hit & vi ska på graven & minneslunden.
Sedan på trim bingo som Karlsro flyers har. Där ska vi ta hem stor vinsten tänkte vi.
Vad gör ni i dag?

RSS 2.0