Brödet
Här kommer receptet på brödet som LarsErik bakat till mitt kalas.
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 msk oliv olja
800 gram vete special
6 bitar soltorkade tomater
2 dl oliver urkärnade som delas på mitten eller mindre bitar
Gör degen jäs 30 minuter
Dela & gör två bullar
Jäs 20 minuter på plåten
Tryck gropar med fingrarna, ringla över ca 2 msk oliv olja & strö över 2 tsk fling salt
Gräddas i 30 minuter på 200 grader
Lycka till med baket!
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 msk oliv olja
800 gram vete special
6 bitar soltorkade tomater
2 dl oliver urkärnade som delas på mitten eller mindre bitar
Gör degen jäs 30 minuter
Dela & gör två bullar
Jäs 20 minuter på plåten
Tryck gropar med fingrarna, ringla över ca 2 msk oliv olja & strö över 2 tsk fling salt
Gräddas i 30 minuter på 200 grader
Lycka till med baket!
Kommentarer
Postat av: Mia
Åhh... sånna bröd är så goda.
Jag har ett recept på limpor som innehåller oliver, soltorkade tomater, grön-, gul- och röd paprika.
Så gott!!!
Postat av: Sofie
ÅH tack, det där brödet var helt suveränt gott!
Postat av: ejmis
Låter jättegott =)
Trackback